Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

În condiţiile în care România are în plan să repornească centralele termice pe bază de cărbune, ministrul Mediului a venit cu o serie de declaraţii.

Ministrul este de părere că respectivele centrale reprezintă soluția pentru dobândirea independenţei energetice, într-un termen cât mai scurt.

Această repornire că este una în regim de forţă majoră. În plus, are caracter temporar.

Într-o postare publicată pe contul de socializare, Tanczos Barna a subliniat că Europa se află într-o criză energetică. Pestea această criză s-au suprapus distrugerile provocate invadarea Ucrainei.

Toate statele europene caută soluţii pentru reducerea dependenţei la importurile de gaze şi ţiţei din Rusia

Dincolo de distrugerile provocate de război, Europa se află şi într-o criză energetică. Toate statele europene caută soluţii pentru reducerea dependenţei la importurile de gaze şi ţiţei din Rusia. În acest context, Romania va trebui să facă paşi concreţi. Să facă paşi raţionali în direcţia asigurării independenţei energetice. Identificăm soluţii ca toate capacităţile de producţie să fie finalizate în regim de urgenţă. Anul acesta, trebuie puse în funcţiune toate instalaţiile care sunt aproape de finalizare” a scris ministrul Mediului.

Tanczos Barna: “În regim de forţă majoră şi cu caracter temporar, va trebui să repornim şi centralele termice pe bază de cărbune”

În legătură cu redeschiderea centralelor termice pe bază de cărbune, Florin Cîţu a afirmat, în cursul zilei de azi, că există 600 de locuri de muncă care vor fi disponibile.

Mai mult, şeful PNL a precizat că, aseară, premierul s-a întâlnit cu cei de la Complexul Energetic Oltenia și Hunedoara pentru a reporni acele capacități care folosesc cărbune.

Este clar că în această situație complicată toată Europa se uită la surse alternative pentru a produce energie”, a declarat Cîţu.

Articolul precedentOlanda nu este de acord cu sistarea livrărilor de petrol şi gaz din Rusia
Articolul următorDezvăluiri! Trafic de influență în Parlament? Chestorul Camerei Deputaților ar fi intervenit pentru numirea noului șef al ISCIR
Jurnalist full-time / Pesimist part-time