Captuă Video - Reportaj Gândul.ro
Captuă Video - Reportaj Gândul.ro

Scutul de la Deveselu reprezintă un important punct strategic împotriva rachetelor.

Cu toate acestea, locuitorii comunei au declarat că sunt speriaţi de o posibilă invazie rusă în România.

Deveselu, mica localitate aflată în sudul țării, a devenit un punct fierbinte pe harta de negocieri dintre SUA-NATO și Rusia, în contextul tensiunilor din Ucraina, precizează Gândul.ro.

Oamenii din Deveselu sunt speriați de invazia lui Putin

Locuitorii comunei sunt de părere că scutul anti-rachetă reprezintă o ameninţare pentru președintele rus.

Prin urmare, oamenii cred că Putin este deranjat de faptul că România deține capacități de apărare care pot descuraja orice atac cu rachete balistice, mai arată sursa citată.

Mai mulţi localnici au amintit de fostele invazii ruse în România: “Fetele se ascundeau de frica ruşilor. Ruşii ne luau tot, făceau prăpăd. Nemții cereau de la români, și plăteau cash”

Localnică: “Îmi povestea socră-miu că veneau rușii, veneau peste ei în casă, și fetele le suiau prin pod, de frica rușilor”.

Îmi povestea bunică-mea, că ea a prins războiul, și spunea că rușii făceau prăpăd. Luau tot ce se putea lua de la români, nu plăteau nimic. Nemții cereau de la români, și plăteau cash”, a adăugat un bărbat.

Despre Putin, localnicii consideră că este un om fără milă şi “nu are nimic în cap”

Referitor la modul de a gând al lui Vladimir Putin, oamenii l-au catalogat drept un om fără suflet, cu probleme psihice, lipsit de empatie. Mai mult, locuitorii spun despre liderul de la Kremlin că este mai rău decât a fost Ceaușescu.

Ce suflet de om are el? Poate o avea și el nepoți. Barem să dea cu bomba noaptea, să nu văd”, a spus o localnică îngrijorată.

Rusul ăla nu e sănătos la cap. Cred că e bolnav cu capu`de face chestia asta. Probabil că are pică pe noi, cu baza asta de aici. Ce siguranță să avem noi, dacă trage cu bomba? Ne spulberă, ne omoară pe toți. Un nebun!”, a declarat un localnic.

Ăsta e un nerod! Ceaușescu a fost boboc pe lângă ăsta. Ăsta vrea să facă prăpăd în omenire. Îmi vine să plâng când îi văd pe acei copii din Ucraina. Nu are milă, nu are tată, nu are nimic în cap”, a concluzionat un bărbat din Deveselu, care susţine că tatăl sau a luptat pe frontul din Rusia.

Sursa: Gândul.ro

Articolul precedentZelenski, apel către occidentali: „Luaţi cât mai repede o decizie, trimiteţi-ne avioane!”
Articolul următorDan Cărbunaru: Formularul de Localizare a Pasagerului trebuie completat în continuare la intrarea în ţară
Jurnalist full-time / Pesimist part-time