Vicepreședintele Comitetului Național de Coordonare a Activității de Vaccinare împotriva COVID-19 (CNCAV), Andrei Baciu a precizat, într-o conferință de presă, că este prea devreme pentru a lua măsuri cu privire la slujba de Înviere din acest an. Totodată, acesta consideră că există o directă legătură între dinamica epidemiologică din ultimele zile și posibilitatea organizării acesteia.
„Este o situație în dinamică. Mai este ceva timp până atunci. Vedem că dinamica epidemiologică are niște modificări în special în ultimele zile. O să vedem în funcție de contextul care va fi în perioada respectivă și, mai mult decât atât, ați văzut că orice fel de propuneri, orice fel de măsuri au fost analizate la o perioadă de 14 zile, lucru care s-a întâmplat încă de la începutul pandemiei. Nu poți să faci predicții epidemiologice pe o perioadă mult mai mare de timp pentru că lucrurile acestea sunt direct dependente de perioada de incubație care afectează și dinamica epidemiologică”, a spus Andrei Baciu.
Creștinii sărbătoresc Paștele Catolic în acest an în 4 aprilie, iar Paștele Ortodox, în 2 mai.
Sute de persoane au protestat în Parcul Izvor împotriva pașaportului de vaccinare
„Biserica nu-i a celor care sunt autorități vremelnice”
De partea cealaltă, ÎPS Teodosie este încrezător că Biserica va fi deschisă pentru Slujba de Înviere. Luni, la Constanța, acesta a declarat că bisericile nu se vor închide deoarece autoritățile statului nu au drept de proprietate asupra acestora. „Iată și noi suntem amenințați în aceste zile căci, cine știe, poate trebuie să se închidă și bisericile. Nu se vor închide la noi, să luptăm împreună și să ne mărturisim credința. Biserica nu-i a celor care sunt autorități vremelnice, biserica aparține lui Dumnezeu și ne aparține și nouă celor ce ne rugăm. Cei care nu pot și nu știu să se roage pot să spună orice, dar noi ne vom ține rânduiala”, a anunțat ÎPS Teodosie.
De altfel, ÎPS Teodosie este cunoscut ca un ignorant al măsurilor impuse de către autorități, numai dacă luăm în calcul solicitările cu privire la pelerinajul de Sf. Andrei, de la Peștera, organizat în perioada în care municipiul Constanța și mai multe localități din împrejurimi se aflau în carantină, dar și împărtășirea fără respectarea vreunei norme sanitare.