Clotilde Armand
Clotilde Armand (Sursă foto: Capital)

PSD consideră că formațiunea din care face parte Clotilde Armand, primarul sectorului 1, trebuie să acționeze în consecință după ce Agenția Națională de Integritate (ANI) a publicat un raport conform căruia aceasta s-ar fi aflat în conflict de interese, dar și în incompatibilitate, astfel că s-a dispus sesizarea parchetului și a Instituției Prefectului – Municipiul București.

Măsura solicitată de PSD este ca USR să o suspende pe aceasta din partid, „exact aceleași standarde de integritate pe care le-au pretins altor politicieni acuzați de fapte penale și de incompatibilitate”.

Ieri, ANI a comunicat că există indiciireferitoare la săvârșirea de către Armand Clotilde Marie Brigitte a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, întrucât, în exercitarea atribuțiilor de primar, respectiv în perioada februarie – august 2022, a semnat un număr de 5 dispoziții care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine” și, chiar dacă primarul din sectorul 1 se consideră nevinovată, PSD cere USR să dovedească faptul că „discursul USR privind integritatea funcției publice” nu este „pură demagogie”.

În cazul doamnei Armand, nu mai e vorba doar de declarații politice sau de speculații de presă. Este o acuzație oficială, din partea Agenției Naționale de Integritate care a inițiat o procedură în justiție împotriva doamnei primar, pentru fapte penale și incompatibilitate. Din acest moment, fiecare zi în care doamna Armand rămâne în funcția de primar reprezintă o insultă la adresa locuitorilor Sectorului 1 și în special a celor care au votat-o pe baza discursului anti-corupție.

„Explicațiile date de primarul Sectorului 1, la acuzațiile care i se aduc în sesizarea ANI, sunt la fel de irelevante cum au fost argumentele tuturor politicienilor care susțineau că sunt nevinovați, după ce erau puși sub acuzare de diverse instituții ale statului. Atunci USR cerea cu insistență ca acei politicieni să renunțe la funcțiile publice până la pronunțarea magistraților. Cum ziceau cei de la USR? Să facă pasul în spate, să lase justiția să-și facă treaba, să aibă încredere în instituții, iar dacă sunt achitați, pot reveni în politică”, a declarat președintele Organizației PSD a Sectorului 1, Florin Manole.

PSD subliniază că acuzațiile care i se aduc primarului Sectorului 1 sunt cu atât mai grave dacă ținem cont că faptele incriminate au avut loc în perioada februarie-august 2022, adică exact atunci când străzile din sector erau pline de gunoaie și de șobolani. În timp ce locuitorii Sectorului 1 sufereau din cauza mizeriei, doamna primar considera că merită să-și crească salariul cu 30%, fix pentru așa-zisa gestionarea a proiectelor anti-corupție.

Conform ANI, doamna primar a produs un prejudiciu asupra fondurilor europene, ceea ce atrage competența Parchetului European (EPPO)”, se arată într-un comunicat al PSD.

Aseară, însă, Clotilde Armand a scris pe Facebook că este complet nevinovată, și că totul i se întâmplă la „comandă” politică. Conform acesteia, legea este în favoarea sa, iar raportul ANI este doar o hârtie fără valoare. Mai mult decât atât, Clotilde Armand avertizează că va face sesizare penală împotriva ANI:

Pentru că este destul de tehnic subiectul am să încerc să-l descifrez cât mai simplu de înțeles. Sesizarea făcută de PNL împotriva mea spune așa: primarul sectorului 1 s-a numit manager de proiect și a încasat 3500 euro în 5 luni. Adică eu (primarul) n-am voie să fiu manager de proiect fiindcă m-am numit singură și mi-am semnat singură dispozițiile de numire. Nimic mai fals.

Însemnă că toți primarii din România care își semnează lunar pontajul sau care își măresc indemnizația sunt în conflict de interese; Toate dispozițiile semnate de mine sunt verificate dacă sunt legale și ajung la prefect. Prefectul a spus că sunt legale; Toate actele administrative trebuie să îndeplinească o serie de avize ale departamentelor: juridic, economic, resurse umane etc. Toate aceste avize și semnături sunt pe toate dispozițiile sesizate de ANI; Reprezentanții ministerului responsabil pentru proiectului sesizat de ANI spun într-un răspuns că eu sunt eligibilă (chiar dacă sunt primar). (…)

Cu alte cuvinte, un membru PNL a sesizat ANI fiindcă vreau să nu se mai ia șpagă în Primăria Sectorului 1. Iar ANI îmi refuză accesul la dosar cu toate că l-am solicitat de mai multe ori. Iar conducerea PSD și PNL îmi solicită demisia acum pentru că nu mai pot fura în liniște la primăria noastră. Sincronizare perfectă.

La fel ca în cazul Curtii de Conturi – care după ce au venit de vreo 3 ori la noi în control într-un an de zile n-a găsit nimic ilegal deși au ieșit să comunice public înainte să ne prezinte procesul verbal. Și uite așa folosim anumite instituții pe post de măciucă să lovim în cei incomozi politic. Însă nu-i nimic. Mergem mai departe. Depun plângere penală împotriva inspectorului ANI care a refuzat sistematic accesul la dosar. Așa, pentru că nu e nimeni mai presus de lege”.

Articolul precedent(VIDEO) Agent Green lansează o campanie națională noncomercială pentru stimularea reciclării plasticului
Articolul următorO angajată a Curții de Conturi care s-a folosit de o diplomă de licență falsă a fost reținută