Captură video: Agent Green
Captură video: Agent Green

Organizația Agent Green a lansat o campanie prin care încurajează reciclarea de materiale plastice.

Membrii organizației nonguvernamentale atrag atenția că nu doar România, ci întraga planetă se îneacă în plastic, iar fiecare cetățean ingerează plastic prin aerul pe care îl respiră, apa pe care o bea, mâncarea pe care o consumă.

Agent Green lansează o campanie națională care înseamnă la reciclarea plasticului: ”Este timpul să schimbăm modul în care producem, consumăm și ne debarasăm de plastic”

Reprezentanții au explicat că, oficial, România reciclează doar 11% din deșeurile produse, fiind la coada Europei în acastă privinţă, cu o rată de patru ori mai mică decât media europeană.

Plasticul de unică folosință (pungi, farfurii, tacâmuri, pahare, ambalaje, beţigaşe de urechi, baloane, filtre de ţigări, şerveţele umede şi alte produse de igienă din plastic), nu va fi scos de pe piața din România înainte de anul 2030, deși UE l-a interzis din 2019.

Președintele Agent Green: ”Sistemul Garanție-Returnare a fost amânat în mod repetat și încă nu este încă în vigoare nici acum”

Porivit declarațiilor oferite de Gabriel Păun, acest sistem are potenţialul de reducere a gunoiului cu peste 80%, iar nivelurile de reciclare pentru ambalaje de băuturi pot atinge 90-98%. Acest sistem ar asigura că orice cumpărător din România ar primi înapoi câte 50 de bani la ambalajele de până la 3 litri la momentul returnării la magazin.

Pentru că situația este scăpată de sub control, autoritățile fac prea puțin, iar cetățenii au și ei o responsabilitate importantă, Agent Green propune campania națională pentru a crește gradul de conștientizare și implicit pe cel de colectare separată și reciclare”, punctează președinte organizației pentru protecția mediului.

Spotul este disponibil pentru descărcare și liber la difuzare fără limite, fără excepții. Rugăm posturile TV sau media online să ne contacteze la adresa office@agentgreen.org în cazul în care este nevoie de spot într-un alt format sau dacă există alte cerințe specifice”, se arată în comunicat

Articolul precedentDoina Pană și intoxicarea cu mercur. DIICOT a clasat dosarul
Articolul următorPSD cere suspendarea primarului din sectorul 1, după raportul ANI
Jurnalist full-time / Pesimist part-time