Verificări ieri în cazul unei angajate a Curții de Conturi, care au dus la reținerea acesteia, într-un dosar de înşelăciune, uz de fals şi fals în declaraţii.

Potrivit Agerpres, femeia ar fi folosit o diplomă de licență falsă pentru a fi angajată în funcția de auditor la Curtea de Conturi, iar ieri, în urma activităților derulate de anchetatori și după ce a fost audiată la sediul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, a fost reţinută.

Într-un comunicat al Ministerului Public se arată că, anterior, au fost efectuate două percheziţii domiciliare la proprietăţile suspectei, activități derulate sub coordonarea unui procuror de caz din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie și cu sprijinul ofiţerilor Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Inspectoratului General al Poliției Române.

În vederea angajării în funcţia de auditor public extern la Curtea de Conturi a României, persoana respectivă a prezentat o diplomă de licenţă care nu corespunde realităţii. Folosindu-se de aceeaşi diplomă, persoana vizată a ocupat anterior funcţia de şef serviciu financiar-contabil într-o instituţie publică locală specializată în ocrotirea şi protecţia copilului.

Totodată, din probleme administrate până în prezent, a rezultat că aceasta nu a completat corespunzător declaraţia de avere, prin omiterea declarării unui număr de 7 imobile”, precizau procurorii.

Articolul precedentPSD cere suspendarea primarului din sectorul 1, după raportul ANI
Articolul următorSenatorul Alfred Laurențiu Mihai va efectua o vizită la Chicago: ”Solidaritatea dintre România și America garantează protejarea întregului continent european”