Foto: Facebook Ludovic Orban

Ludovic Orban a amenințat că va pleca din PNL dacă se va decide formarea unei majorități cu PSD. Mai mult, fostul președinte liberal a precizat că o astfel de alianță reprezintă o „sinucidere politică”.

Demnitarul a anunțat că rămâne alături de poporul român ce a avut încredere în liberali. „Dacă se face o alianţă de guvernare cu PSD, drumurile noastre se vor despărţi. Eu rămân fidel cetăţenilor români care au avut încredere în PNL”, a mai precizat Ludovic Orban, relatează Digi24.

Ludovic Orban: „ E o rușine pentru PNL că a angajat discuții cu PSD”

Fostul lider PNL a fost prezent la întâlnirea liberalilor din această seară de la Vila Lac. El a menționat că a luptat împotriva stângii de când a început să facă politică și acuză pe actualii lideri de trădare față de poporul român. Cu toate acestea, Ludovic Orban e de părere că singura variantă de majoritate parlamentară e o coaliție de centru-dreapta. „Trebuie să refacem coaliţia de centru-dreapta şi să asigurăm o guvernare în conformitate cu angajamentele pe care ni le-am luat faţă de cetăţenii români din campania electorală din decembrie”, a mai spus Orban.

De asemenea, demnitarul îl acuză pe președintele României că el a fost cel care și-a dorit o coaliție cu PSD. El a mai spus că dacă guvernul PNL-PSD-UDMR se va învesti, acel guvern nu va fi „al cetățenilor români”. „Decizia de a face înţelegere cu PSD la evidenta presiune şi iniţiativă a preşedintelui Iohannis reprezintă o trădare gravă a cetăţenilor români care au votat cu PNL”, a mai zis Ludovic Orban.

Liberalii discută în ședința Biroului Politic Național despre negocierile cu PSD și USR pentru formarea unei majorități parlamentare. Cu toate că o parte dintre liberali își doresc o alianță cu social-democrații, premierul demis Florin Cîțu trage de timp deoarece își doreșe să se impună, din nou, în fruntea guvernului.

USR a specificat clar că își dorește o refacere a coaliției, dar fără Florin Cîțu în funcția de prim-ministru. Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat e de părere că o alianță cu PNL reprezintă cea mai bună variantă pentru scoaterea țării din criza politică.

Ludovic Orban susține refacerea coaliției de guvernare

Articolul precedentValeriu Gheorghiță: „Aveți încredere în corpul medical”
Articolul următor9 noiembrie – Ziua care marchează începutul simbolic al Holocaustului
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.