Florin Cîțu, propunerea de premier liberal

PNL face propunerea, dar decizia îi aparține lui Klaus Iohannis

Premierul interimar Florin Cîțu susține că PNL va avea propria sa propunere de prim-ministru, dar că desemnarea va fi făcută de președintele Iohannis, subliniind că decizia partidului, cel puțin în acest moment, este ca liderul PNL să fie și premier. Mai mult, acesta susține că este „crucial” ca portofoliul Finanțelor să rămână al liberalilor.

„PNL va face propria propunere de premier şi după aceea vom vedea. Desemnarea o face preşedintele României, dar PNL va avea o propunere de premier”, a declarat, luni, Florin Cîţu, la sediul PNL.

Totodată, liderul liberalilor a afirmat că direcţia de guvernare nu are legătură cu partenerul, de altfel, în această seară va avea loc o ședință în care se va decide dacă se va face alianță cu PSD, ori se va încerca refacerea coaliției cu USR.

„Până la urmă direcţia de guvernare nu are nicio legătură cu partenerul, dacă noi ne menţinem obiectivele noastre. Şi avem acolo planul de reforme care nu o se va schimba. Nu ai cum să schimbi PNRR. Avem alte reforme pe care deja le-am început, strategia fiscal-bugetară, care arată o scădere a deficitului bugetar, creşterea investiţiilor. Le vom pune pe masă în discuţiile cu oricare dintre parteneri. Asta mă intereseaază pe mine, asta ne interesează pe noi liberalii, să ne impunem aceste reforme pentru că ele sunt bune pentru România nu pentru că vrea PNL să le impună”, a afirmat Florin Cîţu.

Cât privește portofoliile, Cîțu susține că păstrarea Finanțelor este „crucială” pentru PNL, precizând că partidul său „în ultimii doi ani, a făcut minuni”, reușind să convingă agențiile de rating să schimbe perspectiva asupra României, „în această perioadă dificilă de la negativ la stabil a acestei economii. Am reușit să avem încasări mai mari la buget fără să creștem taxele”, a mai spus Cîțu.

Senatorul PSD, Gabriela Firea a reacționat, la Antena 3, cu privire la anunțul făcut de Florin Cîțu. „Categoric delegația PSD, în cazul în care se va ajunge la un posibil acord politic (n.r. cu PNL), va avea propria propunere de premier și de miniștri, dar nu putem vorbi în avans, pentru că nu am ajuns în acea situație”, a spus Gabriela Firea.

După prima întâlnire dintre PNL și PSD s-a adus în discuție „o variantă interesantă cu un premier care să se schimbe o dată la doi ani”, însă la acel moment încă nu se ajunsese la o concluzie.

Întâlnirea PNL-PSD. Cele două partide par să-și fi găsit „numitorul comun”

Articolul precedentPoluare în Bucureşti: apeluri către 112, înregistrate în weekend
Articolul următorRareş Bogdan, despre criza politică din România: „Oamenii sunt exasperaţi”