Foto: Digi24
Foto: Digi24

Conform declaraţiilor oferite de prim-vicepreședintele PNL, o majoritate PNL-PSD ar fi mult mai ușor de coagulat, social-democraţii jucând un rol esenţial în vederea obţinerii unei majorităţi.

În cursul zilei de azi, 8 noiembrie, Rareş Bogdan a afirmat că procesul ar fi mult mai facil cu implicarea PSD.

În plus, prin participarea social democraţilor ar putea fi soluţionată criza politică actuală, criză care persistă în România: „Cu PSD e mai simplu, ajungem la o majoritate. Pentru țară trebuie să treci peste orice„.

PSD deţine un număr mult mai mare de parlamentari

Prim-vicepreședintele PNL a ţinut să puncteze că o majoritate PNL-PSD ar fi mult mai ușor de realizat. Declaraţia se bazează pe un fapt pur matematic, social-democrații având un număr mult mai mare de parlamentari.
De asemenea, Rareş Bogdan a ţinut să precizeze că partidul o să ia o decizie „corectă”, asta pentru că populația e sătulă de scandalurile politice dâmbovițene.

Rareş Bogdan: „Noi vom discuta atât cu USR, cât și cu social democraţii”

Fiecare membru va putea să-și spună părearea. Noi vom discuta atât cu USR, cât și cu social democraţii. O să luăm decizia corectă, pentru a încheia criza politică. Oamenii sunt exasperați. Ținem deschise negoccierile. Aritmetica e dură și clară. Cu PSD e mai simplu, ajungem la o majoritate largă cu UDMR. Pentru țară trebuie să treci peste orice”, a spus Rareș Bogdan în fața presei, azi, 8 noiembrie.

Concluzionând, prim-vicepreședintele PNL a venit cu menţiunea că, pentru obţinerea unei majorităţi, mai este necesar un număr de 9 parlamentari.

Aceştia pot proveni de la partidele minoritare, sau pot fi neafiliaţi.

Articolul precedentFlorin Cîțu, propunerea de premier liberal
Articolul următorGrindeanu: „Cîțu nu mai poate conduce un guvern”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time