Captură video
Captură video

Ursul brun se situează la limita dintre trofeu și specie protejată în Europa.

Uniunea Europeană repetă același discurs care susține protecția speciei, deși habitatul natural dispare, iar vânătoarea ilegală și braconajul rămân la ordinea zilei.

Vânătoarea de urși bruni reprezintă o mare problemă pentru România și câștig constant pentru ministrul Mediului. Pentru a demonstra cât de ”legală” este procedura, reporterul ”Punkt 12”, Torsten Misler, a realizat o investigație cu camera ascunsă. Videoclipul este realizat în colaborare cu RTL și Agent Green.

Vânătoarea de trofee este, de fapt, interzisă. Cu toate acestea afacerile prosperă, iar mafia trofeelor este susținută de ministrul Mediului

6000 de euro costă un trofeu ilegal de urs din România. RTL și Agent Green au organizat acest flagrant pentru a demonstra ce se ascunde în spatele conflictului om-urs organizat de mafia trofeelor favorizată de ministrul marionetă, Tanczos Barna. Mecanismul este simplu. Suni o agenție de vânătoare străină. Comanzi un urs. Românii inventează un urs problemă. Tanczos dă derogarea și curg banii și gloanțele”, au precizat, pe contul de socializare, reprezentanții Agent Green.

România are cel mai mare număr de urși bruni din Uniunea Europeană. Dar câți urși sunt, exact, depinde de cine întrebi, indiferent dacă ecologiștii, guvernul sau companiile produc milioane de trofee de vânătoare.

Până la 20.000 de euro pe capul unui urs trofeu

În 2016, România a interzis vânătoarea de trofee la prădători mari, precum urși și lupi. Cu toate acestea, au fost acordate diferite ”scutiri” sub pretextul că pușca ar controla populațiile de animale sălbatice.

Conform ”RadiofreeEurope”, aproape 1.400 de urși au fost uciși până acum de vânători despre care se spune că sunt dispuși să plătească până la 20.000 de euro pentru un trofeu.

Afacerile prosperă și prin falsificarea licențelor. Urșii sunt ademeniți în capcane, omorâți, iar deznodământul este trimiterea trofeului prin poștă. Trofeu, pentru care și Tanczos Barna ar plăti mii de euro.

Articolul precedentOrban nu exclude posibilitatea plecării din PNL
Articolul următorGabriela Firea s-a revoltat, după ce Raed Arafat a anunțat că internările care nu prezintă o urgență se suspendă
Jurnalist full-time / Pesimist part-time