Gabriela Firea s-a revoltat, după ce Raed Arafat a anunțat că internările care nu prezintă o urgență se suspendă

„Asta se face doar în dictatură, noi suntem în democrație, nu putem calcă în picioare Constituția”, este de părere Gabriela Firea

Gabriela Firea / Foto: Facebook

Senatorul social democrat, Gabriela Firea, a vorbit, într-o intervenție telefonică la România TV, despre decizia CNSU de a limita internările, fiind favorizate, în această perioadă, cele Covid. „Cine are zile și cine are bani să meargă în sistemul privat scapă, pentru că sistemul de stat este prăbușit, deși în ultimii 4 ani știți că s-au investit sume uriașe în cele 20 de spitale din subordinea primăriei”, a spus aceasta.

Gabriela Firea, „săgeți” și către Nicușor Dan: „Noi avem acum un primar general care a spus că nu îl interesează pandemia, pentru că el este primar”

Social democrata a amintit, de asemenea, inclusiv de nepăsarea partidelor care au avut congrese, în această toamnă, punctând pe avertismentele repetate ale medicilor, din această vară. „Dar sunt pacienți oncologici care dacă sunt depistați azi și amânați o luna, boală se agravează. Cum poți să spui că o hernie de disc nu este urgență, când știm că poate duce la paralizie?”.

„Medicină de dezastru înseamnă a rezolva problemele medicale la evenimente unde nu au putut fi prevăzute sau la începutul unei pandemii”, a mai spus Gabriela Firea, adăugând că, deși România se află de doi ani în pandemie, campania de vaccinare nu și-a îndeplinit scopul, vina fiind a celor care o coordonează.

Aceasta consideră că situația actuală, cea în care, potrivit acesteia, Constituția este călcată în picioare, seamănă mai degrabă a dictatură decât a democrație.

„Să explice domnul Arafat de ce nu s-au luat măsurile care s-au luat în toată lumea. Nu putem să folosim cuvinte care să sperie lumea, cum ar fi dezastru, și sub umbrela asta să încălcăm Constituția. Mi se pare că domnul Arafat încearcă să salveze 100 de pacienți de Covid, dar pentru asta lasă să moară alți 1000 de pacienți.”, a conchis Gabriela Firea.

Citește și: Orban nu exclude posibilitatea plecării din PNL

Articolul precedent6.000 de euro, pentru un trofeu ilegal. Tanczos dă derogarea și curg banii și gloanțele
Articolul următorMihai Tudose, despre actuala conducere a țării: „Ăștia nu sunt în stare să conducă fierul de călcat pe cămășă”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.