Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Un urs din Comarnic a fost împușcat de către echipa de intervenție, oamenii precizând că animalul ar fi devenit violent la vederea echipajului.

Un cetățean din Comarnic a făcut apel la echipa de intervenție cu scopul de a alunga ursul grădină. Ursul ar fi devenit agresiv, motiv pentru care a fost împușcat.

Ministerul Mediului precizează că este al doilea exemplar recoltat prin împuşcare în baza OUG privind intervenţia în cazul atacurilor urşilor, arată HotNews.

Ministerul Mediului: ”Este al doilea exemplar recoltat prin împuşcare”

Un urs a fost împuşcat, aseară, în intravilanul localităţii Comarnic, judeţul Prahova, în urma atacului asupra echipei de intervenţie care încerca să-l alunge. Este al doilea exemplar recoltat prin împuşcare în baza OUG privind intervenţia în cazul atacurilor urşilor. Primul astfel de caz s-a petrecut în localitarea Rucăr din judeţul Argeş, în urmă cu o săptămână”, a transmis, sâmbătă seară, Ministerul Mediului, potrivit News.ro.

Echipa de intervenţie – formată din reprezentantul Jandarmeriei, poliţiei locale, gestionarului fondului cinegetic, medicul veterinar şi coordonată de primarul localităţii – s-a deplasat la faţa locului şi, conform procedurii, au început demersurile pentru alungarea ursului în afara zonei intravilane.

Ursul avea 4 ani şi 120 kg: s-a luat, pe loc, decizia intervenţiei prin împuşcare

Într-un comunicat, Ministerul Mediului a precizat că exemplarul a fost recunoscut de către membrii echipei. Este vorba despre un urs mascul, de aproximativ 4 ani şi 120 kg. Mai mult, comunicatul precizează că este acelaşi urs care a mai pătruns în localitate în trecut.

Animalul ar fi produs pagube în rândul animalelor domestice şi a mai fost alungat de echipa de intervenţie.

Membrii echipei au relatat că a fost exercitată operațiunea de alungare. Cu toate acestea, la finalul procedurii, exemplarul a revenit brusc.

În jurul orei 21:00, ursul a fost îndepărtat şi părea că nu mai revine. Participanţii întocmeau raportul de eveniment când exemplarul a revenit brusc în apropierea membrilor echipei”.

Conform relatărilor, ursul ar fi manifestat un comportament agresiv. Având în vedere riscul major şi iminent, s-a luat pe loc decizia intervenţiei prin împuşcare, dusă la îndeplinire de paznicul de vânătoare care participa la acţiune.

Ministrul Mediului: ”Îi felicit pe membrii echipei de intervenţie pentru eficienţa cu care au acţionat”

Conform declarațiilor făcute de ministrul Tánczos Barna, ar exista din ce în ce mai multe exemplare care revin în localităţi. De asemenea, ministrul a ținut să felicite echipa de intervenţie pentru eficienţa cu care a acţionat.

În aceeași declarație, Tánczos Barna a adăugat că recomandă tuturor cetăţenilor să anunţe la 112 orice prezenţă a urşilor în intravilan.

Articolul precedentNu ești nici mai uman, nici mai plăcut dacă te fotografiezi cu un câine fără stăpân
Articolul următorGeorge Simion și AUR, plângere la DNA împotriva PNL
Jurnalist full-time / Pesimist part-time