Foto: Facebook

Co-președintele AUR, George Simion a afirmat, luni, la Parlament că parlamentarii liberali au încercat să îi „mituiască” pe cei de la AUR pentru a absenta de la dezbaterea, dar mai ales de la votul moțiunii de cenzură de marți, 5 octombrie. Motiv pentru care au fost anunțate instituțiile competente. Modul de mituire era prin oferirea de „funcții în deconcentrate” pentru apropiații deputaților și senatorilor AUR.

„Cei de la PNL au încercat să ne cumpere la bucată, au încercat să ne mituiască şi am făcut un drum până la DNA. Prima chestiune pe care o avem de făcut este să anunţăm organele competente şi vreau să facem cunoscut românilor toată schema prin care Florin Cîţu şi-a pus parlamentarii să ne ofere mită: funcţii în deconcentrate pentru apropiaţi. Au încercat, practic, să ne cumpere ca parlamentarii AUR să nu fie prezenţi la votarea moţiunii. Parlamentarii AUR vor fi prezenţi cu toţii la votarea moţiunii. Nu suntem de vânzare, nu trădăm şi nu doar atât, nu facem afirmaţii”, a declarat Simion, la Parlament.

Totodată acesta a precizat că va face publice toate detaliile, menţionând că acestea nu sunt „afirmaţii populiste”.

„Parlamentari ai PNL ne invitau să vorbim personal cu Florin Cîţu. O să facem cunoscute poziţiile, o să facem cunoscut totul, pentru că nu e posibil, corupţie la înalt nivel. Să vedem ce fac procurorii. Avem înregistrări audio-video”, a adăugat George Simion.

De partea cealaltă, senatoarea Monica Anisie a declarat, la Antena 3, ca reacție la acuzațiile lui George Simion că „eu, personal, și colegii mei de la Senat nu am făcut așa ceva. Nu există aceste fapte despre care vorbește dl Simion”.

Pentru ca moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului Cîțu să treacă este nevoie de 234 de voturi, iar potrivit lui Ionuț Moșteanu (USR PLUS) ar fi chiar peste „necesar”, adică 280 de voturi.  

PSD îi va face plângere penală lui Florin Cîțu

Articolul precedentUn urs a fost împușcat, deși echipa de intervenție a fost chemată pentru a-l alunga
Articolul următorRosal cere despăgubiri de 16 milioane de lei de la ADI Deșeuri Prahova