Klaus Iohannis a semnat decretele privind revocarea miniștrilor USR PLUS

„Am vrut să-i scot eu din ridicol pe colegii de la USR, să nu aibă moțiune depusă împotriva propriilor oameni”, a afirmat premierul Florin Cîțu.

Klaus Iohannis a semnat, astăzi, decretele de revocare din funcție a celor cinci miniștrii USR PLUS, precum și pe cea a vice-premierului Dan Barna, dar și decretele de desemnare ale interimarilor ce vor prelua aceste portofolii, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.  Aceste decrete urmează să fie publicate în Monitorul Oficial.

Astfel au fost revocați din funcții Dan Barna (co-președintele USR PLUS), Cristian Ghinea de la Fonduri Europene a fost înlocuit de Florin Cîțu, care va asigura interimatul pentru cel mult 45 de zile, potrivit legislației în vigoare, Dan Vîlceanu (Finanțe) a preluat interimatul la Transporturi, în locul lui Cătălin Drulă, Virgil Popescu (Energie) în locul lui Claudiu Năsui, la Economie, Tanczos Barna (Mediu) în locul lui Ciprian Teleman, la Cercetare, Inovare și Digitalizare, iar Cseke Attila (Dezvoltare, fost ministru al Sănătății) în locul Ioanei Mihăilă, la Sănătate.

De altfel, premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri dimineață că a trimis la președintele Klaus Iohannis demisiile miniștrilor USR PLUS din Guvern, împreună cu propunerile de interimari care îi vor înlocui.

Am trimis acele decizii astăzi la președinte pentru că am vrut să-i scot eu din ridicol pe colegii de la USR, să nu aibă moțiune depusă împotriva propriilor oameni. Nu se poate ca un parlamentar să depună moțiune împotriva sa. Dragnea a făcut acest lucru, i-am scos eu din ridicol, am acceptat demisiile și astăzi vor să depună o moțiune, care este împotriva propriului guvern, dar cel puțin ei nu mai sunt în Guvern.

a declarat Florin Cîțu, în cadrul unei conferințe de presă

Joi, convocare pentru prezentarea moțiunii de cenzură

Întrebat dacă vor urma și demisiile prefecților, subprefecților ori a secretarilor de stat din partea USR PLUS, premierul a precizat că formațiunea este cea care trebuie să decidă dacă este la putere sau în opoziție.

„USR trebuie să decidă dacă este la guvernare sau în opoziţie. Eu vă spun că sunt îngrijorat pentru români, atunci când aduce la guvernare AUR şi PSD, pentru că a menţine aceşti oameni la guvernare înseamnă să menţii la guvernare AUR şi PSD. Astăzi, în România, avem o coaliţie AUR-PSD-USR, o coaliţie toxică, care s-a format, care vrea să-şi pună un premier nou, înţeleg că domnul Ciolacu se erijează în noul premier al coaliţiei USR – PSD – AUR”, a mai spus Florin Cîțu.

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban (PNL), și cel al Senatului, Anca Dragu (USR PLUS), au convocat pentru joi, de la ora 16.00, plenul reunit al Parlamentului pentru prezentarea moțiunii de cenzură susținute de USR PLUS și AUR împotriva Cabinetului Cîțu.

Ciolacu, gata să se mute la Palatul Victoria

Articolul precedentSectorul 1, „văduvit” nu numai de curățenie, ci și de Poliția Locală
Articolul următorOrban apără Guvernul PNL și nu va vota moțiunea de cenzură