Ludovic Orban (captură video)

Liderul liberalilor, Ludovic Orban susține în continuare că nu va vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului PNL. Totodată, acesta face un apel la implicarea liderilor politici pentru detensionarea crizei actuale, mai ales în contextul în care una s-a promis în campania electorală și alta se întâmplă, când în loc de anii de pace și stabilitate, românii au parte de crizele unor „copii răsfățați”, așa cum i-a numit premierul Cîțu pe miniștrii care și-au dat demisia de la guvernare.

„Am promis în campania electorală 4 ani de pace, stabilitate, în care să ne concentrăm pe dezvoltarea României și să punem în practică reformele de care are nevoie România, 4 ani de creștere economică. Trebuie să ne reîntoarcem la ceea ce am promis românilor. Astăzi, românii se uită la noi și nu înțeleg de ce a apărut această criză politică, de ce problemele cu care se confruntă nu sunt soluționate așa cum se așteaptă ei”, a spus miercuri președintele PNL, Ludovic Orban.

Totodată, Orban a făcut un apel la toți liderii politici,în vederea analizării situației existente, dar mai ales în implicarea pentru detensionarea acestei crize politice. Din punctul său de vedere, pentru acest lucru există o singură soluție, onorabilă, refacerea coaliției de guvernare stabilită după alegerile din decembrie 2020.

De asemenea, Orban a ținut să sublinieze că ordinea de zi a ședinței plenului reunit al Parlamentului, convocată pentru joi, în vederea prezentării moțiunii de cenzură depusă de USR PLUS și AUR, nu intră în atribuțiile șefilor celor două Camere. „Nu este regulamentar că președinții, când fac convocarea, să facă și ordinea de zi. Pentru ordinea de zi vom convoca Birourile Permanente Reunite”, a afirmat Orban.

Cîțu, sesizare la CCR în privința moțiunii de cenzură

Guvernul va sesiza Curtea Constituţională pe tema moţiunii de cenzură, a anunţat premierul Florin Cîţu, miercuri, la finalul BPN al PNL. „Există dubii şi în modul în care au fost depuse aceste semnături. A doua oară au revenit cu semnăturile, deci asta înseamnă acceptare tacită a faptului că prima dată au fost semnăturile nelegale. Vom sesiza Curtea Constituţională, care trebuie să se pronunţe dacă Parlamentul respectă Constituţia, până la urmă este singura instituţie care se pronunţă asupra respectării Constituţiei”, a precizat Florin Cîţu.

Premierul a subliniat că PNL nu se opune dreptului constituţional ca un partid parlamentar „care are semnături legale” să depună o moţiune de cenzură, de altfel, acesta a și fost unul dintre principalele motive pentru care a acceptat demisiile miniștrilor USR PLUS, de a nu fi nevoiți să voteze împotriva unui Guvern din care făceau parte.

Klaus Iohannis a semnat decretele privind revocarea miniștrilor USR PLUS

Articolul precedentKlaus Iohannis a semnat decretele privind revocarea miniștrilor USR PLUS
Articolul următorImnul Qanon România – un ghiveci de simboluri, cuvinte ”grele” și patriotism forțat (Video)