Sursa foto: Facebook/ Alfred Laurențiu

Senatorul PSD, Alfred Laurențiu, a scris pe pagina sa de Facebook un mesaj emoționant, după ce politicianul japonez Shinzo Abe, fost premier al Japoniei, a fost asasinat.  

„Cine a fost Shinzo Abe? A fost cel mai tânăr prim-ministru al Japoniei de la al Doilea Război Mondial şi unul din cei mai puternici 40 de oameni din lume”, a scris senatorul PSD.

Alfred a mai amintit că Shinzo Abe va rămâne o figură politică remarcabilă atât la nivel național, cât și la nivel mondial. Mai mult, senatorul social-democrat a mai spus că fostul premier japonez a fost un om dedicat valorilor libertății, familiei și patriotismului.

Shinzo Abe a murit după ce a fost împușcat în timp ce ținea un discurs electoral în oraşul Nara din vestul țării

„Nu în ultimul rând trebuie să menționez faptul că premierul Shinzo Abe a fost un bun prieten al României. Asasinarea acestui om cutremură nu numai poporul nipon, ci întraga umanitate”, a mai declarat Alfred.

De asemenea, senatorul PSD a afirmat că atacul criminal ce a avut loc arată clar cât de „fragilă” este pacea, iar cei care luptă cu adevărat pentru dreptate și libertate vor fi mereu expuși.

„Această violență la nivel global, ne arată că trăim timpuri complicate, că noi oamenii nu am învățat nimic din istorie și ne îndreptăm spre un viitor incert și periculos. Condoleanțe Japoniei și familiei Premierul SHINZO ABE! … Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, a conchis senatorul PSD, Alfred Laurențiu.

În urma atacului armat asupra fostului premier nipon Shinzo Abe, oficialități din toată lumea au reacționat și au transmis mesaje de condoleanțe familiei politicianului. Printre aceștia se numără și președintele României, Klaus Iohannis.

De asemenea, și șeful NATO, Jens Stoltenberg,  a declarat că este „șocat” de atacul „odios” care a avut loc. Mai mult, purtătorul de cuvânt al Casei Albe a declarat că este șocat să afle de atacul violent asupra lui Shinzo Abe.

 „Suntem şocaţi şi întristaţi să aflăm despre atacul violent asupra fostului prim-ministru japonez Shinzo Abe. Urmărim îndeaproape ştirile şi rămânem cu gândul alături de familia sa şi de poporul japonez”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Fostul premier a fost împușcat în timp ce vorbea în mijlocul mulțimii de un bărbat ce și-a confecționat singur arma.

Medicii de la Universitatea Medicală Nara au anunțat decesul fostului lider japonez.

Citește și articolul: Alfred Laurențiu: „Am adoptat și votat cu unanimitate „Declarația comisiei pentru politica externă a Senatului României față de accederea Suediei și Finlandei în NATO”

Articolul precedentPatriarhia Română le cere preoților din toată țara să se roage pentru ploaie
Articolul următorMinistrul Daea, jurământ pentru „făuritorii de hrană ai țării”: „Mă veți regăsi la locul faptelor!”