Foto: Facebook/Lumea Satului/@Mihai Țibucanu
Foto: Facebook/Lumea Satului/@Mihai Țibucanu

Prin intermediul unui comunicat emis azi, 8 iulie, Patriarhia Română îi sfătuiește pe toți clericii să se roage pentru ploaie.

Biroul de Presă al Patriarhiei Române a precizat că, în contextul foarte îngrijorător creat de seceta care afectează masiv agricultura şi alte domenii de activitate, Patriarhia Română adresează un îndemn părintesc către toate Eparhiile sale, pe teritoriile cărora seceta persistă, să oficieze rugăciunile care se rostesc stăruitor la vreme de secetă.

Patriarhia Română îi îndeamnă pe preoți să se roage în biserici, dar și pe câmp

Aceste rugăciuni speciale se citesc în biserici sau pe câmp, pentru ca Dumnezeu să trimită ploaie liniştită, spre buna rodire a pământului. Este, așadar, absolut necesar ca în asemenea împrejurări să cerem ajutorul lui Dumnezeu prin rugăciune stăruitoare, deoarece Dumnezeu ‘face să răsară soarele peste cei răi şi peste cei buni şi trimite ploaie peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi’”, se arată în comunicatul transmis vineri, 8 iulie, de BOR.

La începutul lunii, mai mulți săteni din Moldova au apelat la puterea rugăciunii pentru ca ploaia să revină

În lipsa irigațiilor, atât în satele din Galați, cât și în județul Iași, localnicii s-au rugat la Dumnezeu pentru venirea ploii.

Alături de preoții care au oficiat slujba, oamenii au aprins lumânări și au îngenuncheat, în așteptarea unui miracol.

Locuitorii comunei ieșene au decis că este nevoie de rugăciuni pentru că valul de caniculă va dura, iar mai multe fântâni din comună au început să sece.

Într-o localitate din județul Galați, însuși primarul s-a rugat pentru venirea ploii, în mijlocul unui lan de floarea soarelui.

Articolul precedentMediul economic, destabilizat de noile modificări ale Codului Fiscal
Articolul următorAlfred Laurențiu: „Shinzo Abe a fost un bun prieten al României”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time