Bode nu exclude demiterea lui Christian Ciocan

Directorul Unităţii de Politici Publice din MAI a fost amendat cu 6.000 de lei pentru şapte fapte

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat joi că nu exclude nicio măsură contra directorului MAI Christian Ciocan, aflat în centrul unui scandal declanșat de o înregistrare video postată de Sindicatul Europol. De altfel, Lucian Bode a precizat, în cadrul unei conferințe de presă, că a cerut un raport în această privință, mai ales că sunt câteva neclarități. Totodată, acesta s-a arătat deranjat de faptul că în spațiul public au apărut înregistrări făcute de polițiști.

Comisarul-șef Christian Ciocan, director în cadrul ministerului de interne a fost prins încălcând 7 prevederi legale, iar apoi a avut un comportament „scandalos” față de agenții care îl sancționau, a acuzat miercuri Sindicatul Europol din Poliția Română.

Șeful MAI a menționat că permisul lui Ciocan nu a fost reținut, dar vrea să vădă dacă „procesul verbal a fost întocmit cu obligația de a preda permisul în termenul legal”.  Mai mult decât atât, Bode a ținut să menționeze că unele „atitudini, indiferent că ești director MAI sau agent de poliție, nu sunt normale. Ești polițist 24 de ore din 24 și atitudinea ta trebuie să fie una care să genereze respect și nu discuții în spațiul public”.

În ceea ce privește o posibilă demitere a comisarului-șef Ciocan, ministrul a răspuns că așteaptă să vadă raportul cu ce s-a întâmplat acolo, adăugând că nu exclude nicio măsură. „Categoric da, e una dintre măsurile pe care le iau în calcul. Dar trebuie să vedem ce spune raportul, astfel de ce am mai solicitat acel raport. Nu exclud nicio măsură, el e împuternicit pe funcția respectivă și nu ar fi o problemă să îi înceteze această împuternicire, dacă se confirmă”, a mai declarat Bode.

Sindicatul Europol a anunţat, pe Facebook, că directorul Unităţii de Politici Publice din Ministerul Afacerilor Interne, comisar şef Christian Ciocan, a fost amendat cu 6.000 de lei pentru şapte fapte, printre care intrarea pe o stradă cu accesul interzis, la volanul unei mașini care nu avea asigurare și cu ITP expirat.  De asemenea, Sindicatul Europol a menţionat că atitudinea şi comportamentul manifestat de Christian Ciocan au fost scandaloase, el recurgând la ameninţări şi intimidări la adresa agenţilor.

Bode susține că MAI își poate face curățenie în propria ogradă

Articolul precedentCCR discută azi despre cât de corect a fost ca Adrian Năstase să piardă „Steaua României”
Articolul următorProiect Ministerul Muncii: Fiscalizarea activităților domestice