Bode susține că MAI își poate face curățenie în propria ogradă

Ministrul de Interne consideră că e incorect să se pună semnul egal între „o uscătură” și restul agenților din cadrul MAI. Afirmațiile vin în urma cazului de la Mehedinți, în care șeful Poliţiei de Frontieră Mehedinţi este cercetat într-un dosar de contrabandă

Foto: Universul.net

În cursul zilei de astăzi, ministrul de Interne, Lucian Bode a vorbit, printre altele, și despre cazul de la Mehedinți, cel care a lăsat o pată pe obrazul MAI. Cu toate că șeful Poliţiei de Frontieră Mehedinţi este cercetat, în acest moment, într-un dosar de contrabandă, ministrul susține că instituția guvernamentală este perfect capabilă să-și măture singură ograda, arătându-se deranjat de întrebările presei, cu privire la acest subiect.

Lucian Bode: „La Mehedinţi am avut o activitate pe care am pregătit-o împreună cu Direcţia Generală Anticorupţie din Ministerul Afacerilor Interne de câteva luni”

Ministrul Bode a mai spus că la acţiune au participat peste o mie de efective ale MAI, scopul final fiind acela de a destructura o reţea de contrabandă cu ţigări. „Din păcate, în această reţea erau infiltraţi şi câţiva angajaţi ai MAI. Cinci dintre aceştia, au fost cinci percheziţii la cinci angajaţi, trei au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar în acest moment doar unul se află în arest din cei 16 ridicaţi”, a mai spus Lucian Bode, dând asigurări că Ministerul de Interne știe cum să-și măture „uscăturile”.

Citește și reacția ministrului Bode: Constanța: un bărbat a fost ucis în propria casă, iar fiica lui, violată

Mesajul meu este unul cât se poate de clar, insistă ministrul Bode: „Ne facem curăţenie în propria ogradă, nu tolerăm nicio abatere de la cea mai importantă calitate pe care trebuie să o aibă un angajat al MAI: integritatea”, a mai spus acesta, declarându-se neplăcut surprins că trebuie să de explicaţii despre „astfel de uscături” și insistând că nu va fi niciodată de acord să fie pus semnul egal „între 129.000 de angajaţi ai MAI şi câteva uscături pe la Permise, pe la Paşapoarte, pe la Brigada Rutieră sau unde au mai fost astfel de situaţii, la Sibiu, Timişoara, Botoşani şi iată acum la Mehedinţi”.

Ancheta îşi urmează cursul, este important că am destructurat acea reţea, costurile unei astfel de intervenţii sunt foarte mari, dar în acelaşi timp efectul este unul pe termen lung atât în interiorul structurilor noastre cât şi în afară. Vorbim de 170 de percheziţii din care cinci au fost lucrători ai MAI.

Lucian Bode
Articolul precedentConstanța: un bărbat a fost ucis în propria casă, iar fiica lui, violată
Articolul următorUSR PLUS își întreabă susținătorii dacă nu cumva vor și ei să fie „drulăi”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.