Pana de curent
Pana de curent. Sursa foto: gadget.ro




Praga a experimentat un curs de pregătire militară pentru a vedea cum va arăta orașul în timpul unei pene de curent, potrivit echo24.cz. Generatorii companiei de rezervă au avertizat cu privire la o întrerupere masivă de curent de la substația din Chodov, care a avut loc dintr-un motiv necunoscut până acum. Întreruperea a durat mai puțin de o oră, s-a încheiat în jurul orei 09.40. Acest lucru a reamintit că, odată cu actuala politică energetică europeană, întrebarea nu este dacă va fi o întrerupere reală, ci momentul când va avea loc.

Deoarece sursele de energie regenerabilă sunt mai puțin stabile decât sursele „convenționale”, nu este posibilă înlocuirea unei unități de energie oprită de la o sursă veche cu aceeași unitate de putere dintr-o sursă regenerabilă, acest raport trebuind să fie mai mare. Dar acest lucru nu se întâmplă, oprirea resurselor vechi de energie în Europa având loc mai rapid decât instalarea de noi capacități. De asemenea, există o lipsă de resurse clasice de energie, care este cauzată de mai multi factori, cum ar fi motive politice, agenda verde si războiul.

Sistemul de transport nu este proiectat pentru o creștere atât de puternică a surselor regenerabile.

În cazul unei întreruperi de o oră, bateriile de rezervă din multe dispozitive se epuizează, furnizarea curentului electric se va opri, pentru că nu se face realimentarea. Rețeaua de telefonie mobilă nu va fi disponibilă, deci nu vor fi permise apeluri, chiar dacă telefonul mobil este încărcat. Nu vor funcționa nici cardurile de plată, nici bancomatele. De asemenea, nici internetul nu va fi disponibil. Este indicat să fie luate măsuri minime pentru a face față unei asemenea situații, fiind recomandat să existe o rezervă de bani, o rezervă de alimente care nu trebuie gătite, o brichetă și o canistră de benzină plină.

Lingouri mici de aur în formă de monede, în locul banilor 

Mulți merg mai departe în gândire, de la începutul războiului din Ucraina, existând o tendință ciudată în rândul oamenilor. Aceștia pregătesc efectiv „înlocuitori de monedă” sub forma celor mai mici lingouri de aur, deoarece spun că nu au încredere în nicio monedă. În timpul bombardamentelor Serbiei sau din Venezuela, au apărut primele probleme în infrastructură, iar în al doilea rând a avut loc o prăbușire a monedei fiduciare. Dacă credeți că aurul sau dolarul în numerar sunt folositoare în asemenea situații, aveți dreptate, dar doar parțial. Veți plăti pentru ambele pe piața neagră, care se va dezvolta, problema fiind lipsa fizică a ambelor în economie.

Razie de amploare la distribuitorii de heroină din București și Ilfov





Pictograma Verificată de Comunitate
Articolul precedentActiviștii Greenpeace au protestat în fața platformei de exploatare a gazelor
Articolul următorReîncep lucrările la Autostrada Soarelui