Wikipedia/Autostrada Soarelui
Wikipedia/Autostrada Soarelui

Autostrada Soarelui va beneficia de noi lucrări.

Autoritățile au semnat două contracte pentru primul tronson de drum, din cele 13.

Primul contract vizează finanţarea prin PNRR a construcţiei celor 63 de kilometri ai tronsonului Ploieşti-Buzău.

Finanțarea pentru lucrările efectuate pe Autostrada Soarelui se fac prin PNRR

Am semnat două contracte. Primul contract, de finanţare pentru întreaga secţiune de la Ploieşti la Buzău, de 3,8 miliarde de lei fără TVA. E cel mai important contract de finanţare prin PNRR semnat până acum. S-a semnat pe întreg tronsonul”, a declarat, marți, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Al doilea contract, semnat cu executanţii, vizează construcţia primului sector al autostrăzii, respectiv lotul 2 Mizil-Pietroasele, în lungime de 28 de kilometri.

Sorin Grindeanu: ”Vrem ca întreg A7 între Ploieşti şi Paşcani să fie semnat cu un an mai repede decât borna din PNRR”

Ministrul Transporturilor a mai precizat că această secţiune, între Ploieşti şi Buzău, este împărţită în trei loturi.

Azi s-a semnat pentru lotul 2. Suntem aproape de a semna şi pentru lotul 1. Pentru lotul 3 aşteptăm sentinţa unei instanţe care are prevăzut termenul la sfârşitul acestei luni, undeva pe 22-23 iunie, şi apoi vom trece şi la semnarea acestui contract. Le-am dat target celor de la CNAIR ca până la sfârşitul acestui an să semneze toate contractele pe A7, în număr de 13, astfel încât să existe patru ani pentru execuţie, până la finalul anului 2026 să fie terminate aceste lucrări. Toate cele 13 contracte sunt pe FIDIC roşu. Acest lucru înseamnă direct execuţie şi vrem ca întreg A7 între Ploieşti şi Paşcani să fie semnat cu un an mai repede decât borna din PNRR”, a mai spus Sorin Grindeanu, citat de Digi24.

Articolul precedentAvertismentul sumbru al autorităților din Praga: pericolul producerii unei pene de curent este tot mai mare
Articolul următorAfacere păguboasă patronată de ministrul liberal Virgil Popescu: Din 100 de milioane de bucăți de măști vietnameze cumpărate cu 31 de milioane de dolari, au fost vândute doar zece milioane
Jurnalist full-time / Pesimist part-time