Sursa foto: Pixabay

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, cu 238 de voturi „pentru” și un vot „împotrivă” proiectul de lege pentru modificarea Legii Legii 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare.

Potrivit modificării, cei care primesc vouchere de vacanță vor putea plăti taberele pentru copii, informează News.ro.

Astfel, părinții le vor putea folosi pentru a acoperi cheltuielile cu taberele școlare organizate pe teritoriul țării noastre, la care participă copilul titularului. Procedura privind plata taberelor potrivit prezentului alineat se stabileşte prin ordin comun al ministrului Educaţiei şi al ministrului Finanţelor, prevede proiectul.

 Valoarea totală a voucherelor este de 1450 de lei

De asemenea, proiectul de lege mai stabilește că valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate să depășească suma 30 de lei. Mai mult, organizațiile legal costituite vor putea acorda, ocazional, tichete cadou membrilor proprii care nu au calitatea de angajați ai organizației sindicale.

„Frecvenţa acordării tichetelor cadou şi valoarea lor se stabilesc de către conducerea organizaţiei sindicale. Prevederile referitoare la achiziţionarea şi emiterea tichetelor cadou se aplică în mod corespunzător”, se mai arată în Lege.

Reamintim că valoarea totală a voucherelor de vacanță este de 1450 de lei, filele având valori de 50 sau 100 de lei. Beneficiarul le va putea folosi pentru plata la pensiunea sau unitatea de cazare unde dorește să meargă în vacanță.

De asemenea, beneficiarul trebuie să verifice dacă unitatea aleasă este pe lista partenerilor emitentului voucherelor de vacanță pe care le-a primit.

Voucherele de vacanță pot fi folosite doar de către titular, pe baza actului de identitate, vânzarea acestora fiind strict interzisă, amenda pentru comercializarea lor este de peste 26 de mii de lei. Mai mult, orice unitate de cazare sau agenție de turism care acceptă tichete emise pentru altă persoană va fi amendată cu 13.300 de lei.

Totodată, potrivit Codului Fiscal, voucherele se impozitează cu 10%, acestea fiind scutite de plata CAS și CASS.

Voucherele de vacanță au o perioadă de valabilitate de un an de la data emiterii, ele putând fi folosite doar în hotelurile, pensiunile și alte unități de cazare din România.

Citește și articolul: Voucherele electronice au început să fie emise. Ministrul Muncii: „Banii vor putea fi folosiţi oricând”

Articolul precedentAfacere păguboasă patronată de ministrul liberal Virgil Popescu: Din 100 de milioane de bucăți de măști vietnameze cumpărate cu 31 de milioane de dolari, au fost vândute doar zece milioane
Articolul următorEconomia României a crescut în primele trei luni
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.