Liderul PSD, Marcel Ciolacu a reacționat după ce premierul Florin Cîțu a anunțat că deși legislația în vigoare nu ar fi permis creșterile salariale, „execuția arată o creștere mai mare decât estimam a cheltuielilor de personal și vreau să știu de unde vine această creștere mai mare”. Ciolacu l-a acuzat pe Cîțu de angajările pe „pile de partid”, având totuși și o soluție pentru acesta: concedii suplimentare pentru cei de la ANAF.

„Cîțu este șocat că Guvernul pe care îl conduce cheltuie cu salariile mai mult decât îi permite legea. Să-i amintim, pe scurt, ce nesimțiri fac non-stop în pandemie: ați angajat peste 15.000 de pile de partid, plătite generos să stea pe Facebook și să vă laude postările; ați inventat posturi noi pretutindeni în administrație, de la prefecturi până la conducerile TVR și Radio, unde dublați șefii, ca să fie pace în Coaliție; dați concedii suplimentare întreg personalului ANAF, cu sporuri cu tot, că doar prin vacanțe repetate vor crește încasările la buget”, a scris Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

Cheltuieli necontrolabile

Marcel Ciolacu i-a dat și un „diagnostic” premierului Cîțu. „Să vii la pupitrul Executivului și să plângi că nu poți controla cheltuielile în vreme ce chiar tu și șefii Coaliției alimentați robinetul angajărilor politice este curată patologie! Românii – cu pandemia, Cîțu – cu mitomania!”, a concluzionat Marcel Ciolacu.

Creșteri necunoscute

Premierul Florin Cîțu anunțase, miercuri, după ședința de Guvern că a cerut ministerelor avizatoare să vină cu punctul de vedere pe memorandumul Ministerului Muncii privind legea salarizării. Mai mult, acesta precizase că „până acum execuția arată o creștere mai mare decât estimam a cheltuielilor de personal”, dar și că vrea să știe sursa acestei creșteri, „pentru că legislația în vigoare nu ar fi permis acest lucru”.

Ciolacu: „Cîţu vine cu mâna întinsă la noi să cerşească ajutor”

Articolul precedentCe promovează George Simion: un copil care spune poezii, presărate cu blesteme (Video)
Articolul următorNoaptea de Înviere, prelungită până dimineață