Poliția Locală Sector 5: toleranță zero pentru cei ce aruncă deșeuri pe spațiul public

Două persoane care au aruncat deșeuri pe spațiul public au fost amendate de Poliția Locală a Sectorului 5. „Sectorul 5 nu este sat fără câini”, a spus edilul Cristian Popescu Piedone

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a anunțat, pe contul său de Facebook, că Poliția Locală Sector 5 a început deja să pună în aplicare amendarea celor care aruncă deșeuri pe spațiul public. Un prim pas în acest sens a fost deja făcut, astfel că două persoane au fost amendate usturător, după ce au depozitat gunoi în spații neamenajate. „Sectorul 5 nu este sat fără câine”, a subliniat edilul, în mesajul postat pe contul său de socializare.

Cristian Popescu Piedone avertizează: „Oamenii trebuie să înțeleagă că vor primi amenzi maxime dacă sunt prinși că aruncă deșeuri pe domeniul public”

Primarul a ținut să le reamintească tuturor celor care nu țin cont de dispoziții că pe lângă amenda primită de la Poliția Locală Sector 5, care nu este deloc una mică, riscă inclusiv confiscarea autovehiculelor cu care se deplasează și transportă deșeuri, adăugând că astfel de acțiuni au mai avut loc pe raza sectorului. „În Sectorul 5 s-au confiscat deja două vehicule, o autoutilitară și o autobasculantă”, a mai spus Cristian Popescu Piedone.

„Nu putem să ne batem joc de mediu și de locuitorii din Sectorul 5. Am spus și o repet: nu vom tolera un astfel de comportament și îi vom sancționa pe cei care continuă să arunce deșeuri pe spațiul public în Sectorul 5. Vom face toate demersurile necesare pentru a stopa acest fenomen care afectează mediul și sănătatea oamenilor”, a completat acesta.

Edilul s-a prezentat personal la fața locului, pentru a constata depozitarea ilegală de deșeuri pe domeniul public al Sectorului 5

Reamintim că autoritățile din Sectorul 5 au depus eforturi considerabile la sfârșitul lunii martie pentru igienienizarea unui teren, în urma sesizărilor locuitorilor din zonă. La momentul respectiv, Piedone promitea că nu va accepta astfel de situații pe viitor, adăugând că se vor aplica amenzi tuturor celor care nu respectă mediul înconjurător.

Sectorul 5: Un teren devenit groapă de gunoi, care risca să se transforme într-un focar, a fost igienizat

Articolul precedentDosarul cu șină va deveni doar o tristă amintire. Dar nu acum, ci în 2026
Articolul următorCîțu va propune relaxarea restricțiilor, de Paști
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.