Autoritățile ar putea înăspri, miercuri, restricțiile de noapte

Potrivit actualelor norme, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23:00 – 05:00, cu anumite excepții de la regulă

Autoritățile iau în calcul înăsprirea restricțiilor pe timp de noapte. Cu toate că, cel puțin momentan, nimic nu este „bătut în cuie”, surse guvernamentale susțin că ora 23:00 ar putea să devină, în termeni „legali”, ora 22:00. Potrivit Digi24, decizia ar putea fi luată în cursul zilei de miercuri. Pentru ca noua regulă să devină activă, este nevoie de aprobarea CNSU care, ulterior, să fie aprobată de Guvern.

Ora 23:00 ar putea deveni ora 22:00

„Vom analiza situația, vom vedea evoluția și, în funcție de evoluția situației, vom veni cu măsuri. În acest moment sunt măsurile pe care le avem, pe acestea le implementăm”, a spus premierul Cîțu, întrebat dacă o asemenea înăsprire a regulilor de circulație pe timp de noapte ar putea să intre în vigoare.

Potrivit actualelor norme, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23:00 – 05:00. Există, însă, și anumite excepții de la regulă, după cum urmează:

  • dacă te deplasezi în interes profesional.
  • dacă ai nevoie de asistență medicală ce nu suportă amânare.
  • dacă te afli într-o călătorie, astfel că intervalul orar al trenului/avionului/autocarului, nu corespunde cu perioada 5:00-23:00.
  • dacă ai un deces în familie.
  • dacă trebuie să ai grijă de un membru al familiei.

Indiferent de motiv, la solicitarea organelor de ordine, cetățenii au îndatorirea de a prezenta o declarație pe proprie răspundere care să cuprindă: motivul deplasării, datele personale (nume, CNP, adresă), data completării și semnătura. În cazul celor care se deplasează în interes profesional, este necesară o adeverință emisă de angajatori, ori o legitimație de muncă validă.

Mărturia unui cadru medical din Sibiu: pacienți Covid sedați și legați de paturi

Articolul precedentCîțu trimite Corpul de Control în județe pentru a verifica situația reală a testelor
Articolul următorPSD, plângere penală în cazul „Anexei 703” și moțiune simplă împotriva lui Năsui
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.