Cîțu trimite Corpul de Control în județe pentru a verifica situația reală a testelor

Declarația premierului vine după Ministerul Sănătăţii a emis un comunicat referitor la gestionarea datelor legate de respectivele teste

Premierul Florin Cîțu a anunțat că instituția Corpului de control al Guvernului are intenția de a se autosesiza cu privire la respectarea legislației publicării informațiilor cu privire la numărul de teste Covid realizate în fiecare județ. „Am avut o discuţie cu şeful Corpului de Control în această dimineaţă. Se autosesizează să vadă dacă au fost respectate toată legislaţia, avizele dacă au fost luate şi vom vedea”, a declarat Florin Cîţu, astăzi, adăugând că „este vorba despre publicarea unor informaţii care ţin de mai multe instituţii şi atunci, natural, trebuia să existe avizul şi acelor instituţii”.

Declarația premierului vine după Ministerul Sănătăţii a emis un comunicat referitor la gestionarea datelor legate de respectivele teste, aferente fiecărui județ în parte.

Cîțu: Etapa a III-a de vaccinare ar putea începe mai devreme de 15 martie, însă doar în anumite condiții

Potrivit declarațiilor premierului Cîțu, etapa a treia de vaccinare ar putea începe, în anumite condiții, un pic mai repede decât s-a preconizat anterior. Dacă persoanele incluse în categorie se așteptau să le vină rândul pentru vaccinare oricând după data de 15 martie, Cîțu a declarat: „Am cerut cel puțin ca zonele, precum Timișoara, Iași sau zonele care sunt carantinate sau zone în care avem cazuri și sunt locuri libere, să se permită vaccinarea și altor persoane. Deci dacă la Timișoara sunt 20.000 de locuri libere și cei care sunt în etapa I și etapa a II-a nu vor să se vaccineze, atunci să permitem celor din etapa a III-a. Este o nebunie să lași locuri libere când sunt români care vor să se vaccineze. Cer mai mult de la toată lumea – de la Ministerul Sănătății și de la colonelul Gheorghiță – mai multă atenție, atunci când avem locuri libere putem să lăsăm și pe ceilalți să se vaccineze”, a spus premierul Florin Cîțu, conform Digi24.

Mărturia unui cadru medical din Sibiu: pacienți Covid sedați și legați de paturi

Articolul precedentEolienele din județul Constanța, profitabile doar până la un punct
Articolul următorAutoritățile ar putea înăspri, miercuri, restricțiile de noapte
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.