Sursa: Facebook

Chiar dacă ne mai despart doar câteva luni până la modificările asumate de actuala coaliție de guvernare în ceea ce privește rocada premierului și a anumitor ministere, există lucruri care vor rămâne ca și până acum.

Prin lucruri înțelegându-se anumite portofolii din ministere, inclusiv cele deținute deja de al treilea partener al coaliției, UDMR. Iar asigurări privind această continuitate sunt date în ultimul timp de mai toți membrii acestei formațiuni. Cel puțin de către cei care dețin funcții cu greutate.

După ce liderului UDMR Kelemen Hunor a punctat recent că „nu suntem implicaţi în rotativă în sensul de a schimba ceva,” și ministrul Mediului, Tanczos Barna a venit cu aceeași explicație la Digi 24, dincolo de ceea ce acesta numește „o încercare de a introduce în discursul public o temă care astăzi în coaliție nu există

Rocada, parte a înțelegerii politice, ar trebui să aducă într-adevăr noi miniștri doar în ceea ce privește premierul și ministerele de Finanțe, Justiție, Transporturi, Investițiilor și Proiectelor Europene, plus Secretariatul General al Guvernului. Și, cum niciunul dintre acestea nu sunt deținute de UDMR, formațiunea ar trebui să rămână cu aceiași reprezentanți în Guvern: Kelemen Hunor – viceprim-ministru, Tanczos Barna -ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cseke Attila-Zoltán – ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, și Novak Carol-Eduard – ministrul Sportului.

„Nu s-a discutat nicio secundă scoaterea UDMR de la guvernare. Dacă se discută, este pur și simplu o încercare de a introduce în discursul public o temă care astăzi în Coaliție nu există. (…)

În momentul de față nu există absolut nicio discuție cu privire la portofoliile UDMR. Sunt convins că rocada se va face în mai, așa cum scrie în protocol. Nu există nicio discuție concretă în coaliție despre astfel de modificări.

Discuțiile din partide și eventualele analize n-au rost să fie comentate, pentru că liderii de coaliție nu au deschis acest subiect”, a explicat Tanczos Barna pentru sursa citată.

Articolul precedentBode vrea ca ultrajul să nu mai fie pedepsit cu amendă, ci cu închisoare: „Trebuie să fim mai fermi”
Articolul următorMinistrul Budăi s-a pozat cu sindicaliștii din Sănătate după protestele acestora și a promis că îi susține