Foto: Hotnews.ro

Fostul lider al USR, Dan Barna, cel care în octombrie pierdea șefia partidului în fața lui Dacian Cioloș, îl atacă pe acesta din urmă pentru faptul că nu a știut să facă opoziție „ca la carte”, mai mult, că demisia sa a fost o „dezamăgire în partid”.

„Opoziția nu se face cu două mesaje și o apariție din când în când la televizor și cu câte o prezență sporadică pe Facebook. Opoziția trebuie făcută prin prezența partidului în stradă de la președintele său până la fiecare membru din fiecare filială. Nici eu când am preluat partidul nu am avut majoritate. Fiecare decizie pe care a trebuit s-o iau, am negociat-o. Exact lucrul pe care-l așteptam și îl așteptau și colegii de la Dacian Cioloș”, a spus Dan Barna, marți, la Digi24.

Cât privește viitorul partidului, care la cele mai recente sondaje a mai înregistrat o cădere în sondaje, Dan Barna a afirmat că acesta va fi decis în cadrul unui congres, dar fără a putea spune cu exactitate când va avea loc. „În acest moment nu este cazul de așa ceva, avem un președinte interimar, va fi un congres. Au fost niște alegeri, le-a câștigat Dacian Cioloș, ne-am fi dorit cu toții ca până în 2023 până când domnia sa a anunțat că va conduce partidul să fim în spatele lui și să ne tragă spre acel partid de opoziție de care România are disperată nevoie. Nu s-a întâmplat, din păcate, lucrul acesta”, a declarat Dan Barna.

De altfel, acesta a exclus posibilitatea de a reveni la șefia partidului pe care l-a condus timp de patru ani, cu „un mandat bun, de succces”, un partid pe care l-a preluat cu „o contabilitate în plasă” și pe care l-a lăsat ca pe un partid care atinsese cel mai înalt nivel al politicii, adică ajunsese la guvernare.

Mai mult, Barna are încredere în președintele interimar, Cătălin Drulă, și pe care îl cataloghează ca fiind „acel depozitar de încredere, energie și speranță de care avem cu toții nevoie”.

Totodată, subliniază Barna, USR, dincolo de „momentul nefericit” prin care trece, are fixat ca obiectiv actual cel de a fi „acel partid de opoziție de care România are disperată nevoie pentru că vedem o mega majoritate parlamentară care nu face nimic”, a mai spus fostul președinte al USR.

Cătălin Drulă, primul mesaj ca lider USR: „Nu suntem inamici, suntem o mare familie care își dorește modernizarea României”

Articolul precedentCNA s-a răzgândit și a schimbat somația dată postului Realitatea Plus în amendă
Articolul următorCristian Popescu Piedone, lecție de administrație pentru primarul Bucureștiului, Nicușor Dan