Într-un sondaj realizat de Avangarde în perioada 20-31 ianuarie privind alegătorii AUR, 60% dintre aceștia au liceu sau postliceala, 30% au studii sub liceu și doar 8% au declarat că au studii superioare.
De asemenea, cel mai mare procent în rândul electoratului AUR îl reprezintă cel cu vârste cuprinse între 18 și 31 de ani (36%), urmat de cei cu vârsta între 31-50 de ani (30%). Totodată, 20% au între 51 și 65 de ani și doar 14% au peste 65 de ani. Peste 60% dintre alegătorii AUR sunt bărbați și 30% sunt femei, potrivit G4media.
AUR, pe locul doi în preferințele electoratului
Potrivit sondajului, printre votanții AUR, 40% sunt angajați, 32% fără ocupație, 14% antreprenori, oameni de faceri sau patroni și doar 13% sunt pensionari. De asemenea, 48% dintre cei care ar vota cu partidul condus de George Simion provin din mediul rural, iar 52% din mediul urban.
Cei mai mulți alegători sunt din Moldova (25%), în Muntenia, Dobrogea și Oltenia sunt 45 %, iar în regiunea Transilvania/Banat, 30%.
Totodată, majoritatea votanților susțin că țara se îndreaptă într-o direcție greșită, 80% afirmând că sunt împotriva certificatului verde la locul de muncă, iar 65% consideră că vaccinarea împotriva coronavirusului nu este necesară.
Potrivit unui sondaj INSCOP, realizat la jumătatea lunii ianuarie, partidul AUR a ajuns la 20,6% din opțiunile electoratului. Cu toate acestea, pe prima poziție se menține PSD, într-o scădere ușoară față de lunile anterioare. Partidul condus de Florin Cîțu ocupă locul trei.
Intenția de vot în luna ianuarie, potrivit sondajului INSCOP:
- PSD – 34,4%
- AUR – 20,6%
- PNL – 16,6%
- USR – 12,5%
- UDMR – 4,2%
Directorul INSCOP, Remus Ștefureac, a precizat că intenția de vot a românilor a fost puternic afectată de certurile dintre partidele politice aflate la guvernare și pe fondul crizei facturilor la energie. De asemenea, acesta a mai susținut că AUR va continua să crească în sondaje din cauza că partidele politice întârzie să vină cu soluții la problemele cu care societatea românească se confruntă.
Sondajul a fost realizat pe 903 subiecți prin metoda interviurilor telefonice și are o marjă de eroare de 3,4%.