Dosarul Retrocedărilor din Constanța: Dragoș Săvulescu, liber în Italia

Între timp, în România, constestația formulată de avocații lui Dragoș Săvulescu va fi analizată de Curtea Supremă în data de 11 martie 2021

Omul de afaceri Dragoș Săvulescu a fost condamnat definitiv la cinci ani și jumătate de închisoare cu executare, în Dosarul Retrocedărilor din Constanța. Ulterior, acesta a contestat sentința, cu ajutorul echipei sale de avocați, însă Curtea de Apel București a respins, în decembrie 2020, contestația la executare inițiată de Dragoș Săvulescu. Atacul s-a mutat un nivel mai sus, la Curtea Supremă, cu mențiunea „Statul român și-a pierdut dreptul de a mai urmări executarea pedepsei de către condamnatul Săvulescu Emil Dragoș“, relatează Ziua de Constanța.

Condamnat în Dosarul Retrocedărilor din Constanța, Dragoș Săvulescu scapă, deocamdată, de închisoare și rămâne în Italia, în libertate

Lui Mazăre i-a fost admis, de principiu, recursul în casație în cazul dosarului „Retrocedărilor de pe Litoral”

Aflat în Italia, Dragoș Săvulescu, condamnat în Dosarul Retrocedărilor din Constanța, s-a predat inițial, după condamnarea la cinci ani de închisoare cu executare. În luna noiembrie a anului trecut, fostul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu afirma despre acest caz că autoritățile din Napoli ar fi respins executarea mandatului, cu toate că au recunoscut sentința emisă de instanța din România, schimbându-i acestuia sentința din închisoare cu executare în închisoare cu suspendare. Acesta a stat în arest, în Italia, o singură zi, în urma predării.

În octombrie 2020, cu puțin timp înaintea deciziei autorităților italiene de a-l lăsa pe acesta liber, în ciuda sentinței emise de instanța din România, Săvulescu scria pe Facebook următoarele: „nu sunt un criminal, sunt un om care luptă pentru justiție și pentru propria viață, în condițiile în care o mare nedreptate mi s-a făcut! Și sunt un învingător!”.

Între timp, în România, constestația formulată de avocații lui Dragoș Săvulescu va fi analizată de Curtea Supremă în data de 11 martie 2021. Până atunci, soarta acestuia rămâne în mâinile autorităților italiene, cele din România fiind legate, din pricina procedurilor complicate.

Articolul precedentAdrian Năstase își vrea „Steaua României” înapoi
Articolul următorLui Chichirău îi surâde ideea unei colaborări cu PNL, în Iași
Iulia KELT
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.