Lui Chichirău îi surâde ideea unei colaborări cu PNL, în Iași

Cosette Chichirău, șefa filialei ieșene USR îngroapă securea războiului și se arată dispusă să colaboreze cu Mihai Chirica și Costel Alexe, în ciuda problemelor acestora de natură penală

Cu toate că în perioada campaniei electorale, cât și un pic după, șeful filialei USR Iași, Cosette Chichirău declara că nu are de gând să colaboreze cu actualul primar, Mihai Chirica, iată că vremea trece, iar părerile se schimbă și ele. Citată de Agerpres, Chichirău a declarat că ar fi dispusă la o colaborare cu liberalii ieșeni, Chirica și Alexe, notează Epoch-Times.

Cosette Chichirău, conștientă că „preşedintele CJ Iaşi şi primarul din Iaşi au anumite probleme cu legea”

Mihai Chirica, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

„Datoria noastră este să împingem problemele Iaşiului înainte. Noi trebuie să colaborăm cu aceşti oameni, cu partidul cu care suntem la guvernare, indiferent de ce se întâmplă.”, a declarat Chichirău, potrivit sursei citate, adăugând că interesul USR Iași este acela de a face proiectele destinate orașului să progreseze. „Nu este treaba noastră să ne ocupăm de problemele legale ale altora. Dar este treaba noastră să împingem proiecte.”, a completat aceasta. Întrebată despre o eventuală alianță dintre PNL și PSD în municipiu, șefa USR a declarat că nu crede că acest lucru se va întâmpla.

Dincolo de problemele anterioare dintre USR și PNL Iași, de menționat că niciunul dintre partidele politice intrate în consiliu nu deține majoritatea, astfel că, în acest context, formațiunile se chinuie de ceva vreme să se alieze – ba cu unii, ba cu alții. La un moment dat a fost, de asemenea, vehiculată ideea potrivit căreia liberalii și-ar dori să se alieze cu social democrații, ceea ar fi însemnat o majoritate 16 consilieri (11 de la PNL, 5 de la PSD). Cum USR PLUS are 9 consilieri, o eventuală alianță strategică cu PNL ar crea o majoritate puternică de 20 de consilieri ieșeni.

Fostul ministru Alexe, cercetat pentru luare de mită și instigare la delapidare, îl acuză de furt pe fostul președinte al CJ Iași

Rămâne de văzut dacă, în eventualitatea legării unei „prietenii politice” cu liberalii lui Chirica, Cosette Chichirău va reuși să treacă peste animozitățile din trecut.

Articolul precedentDosarul Retrocedărilor din Constanța: Dragoș Săvulescu, liber în Italia
Articolul următorViolențe extreme filmate în Hunedoara: băiat trântit la pământ, într-un spațiu de joacă. Copilul pare să fi suferit o fisură craniană
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.