Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Ministrul Sănătății din Canada, Jean-Yves Duclos, a declarat că provinciile canadiene urmează să introducă vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 pentru a limita răspândirea virusului. Demnitarul a mai adăugat că vaccinarea reprezintă singura variantă de a ieși din pandemie.

Canada nu ar fi singura țară care ar face primii pași în acest sens. De exemplu, în Grecia, persoanele cu vârsta peste 60 de ani care nu sunt vaccinate riscă să plătească o amendă lunară de 100 de euro.

De asemenea, Austria urmărește să amendeze persoanele nevaccinate cu peste 3.000 de euro, în timp ce Slovacia oferă plăți de 600 de euro pentru a încuraja oamenii să se imunizeze împotriva coronavirusului.

Cu toate acestea, experții susțin că unele provincii și teritorii din țara nord-americană nu sunt de acord cu o astfel de măsură deoarece reprezintă o discriminare la adresa cetățenilor.

Peste 75% din populația Canadei este vaccinată

De la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, peste 29,3 milioane de canadieni s-au vaccinat cu schema completă, adică 76,83% din totalul populației. De asemenea, 31,5 milioane de persoane au primit până acum cel puțin o doză de vaccin.

Majoritatea provinciilor și teritoriilor canadiene înregistrează un procentaj de imunizare împotriva coronavirusului de 75%. Reamintim că în Canada, în multe domenii, vaccinarea este obligatorie. Toate persoanele care doresc să călătorească cu trenul sau avionul trebuie să fie complet vaccinate, la fel ca și personalul care lucrează în aceste sectoare.

Chiar dacă vaccinarea în Canada a depășit pragul de 70%, numărul persoanelor infectate cu COVID-19 este într-o continuă creștere, media zilnică fiind de 42.000 de cazuri noi, relatează g4media.ro.

Medicii au afirmat că spitalizările care nu au nevoie de terapie intensivă au crescut cu 91% față de săptămâna precedentă. Mai mult, internările în secțiile de ATI au crescut cu 25%.

Țara nord-americană a înregistrat vineri, 7 ianuarie, aproape 35.000 de noi cazuri de infecții cu coronavirus. De la debutul pandemiei de COVID-19, peste 2,4 milioane de canadieni s-au infectat cu noul virus, înregistrând un total de 30.000 de decese. De asemenea, numărul cazurilor active este de peste 382.000.

Tulpina Omicron se răspândeşte. Cazuri noi, identificate în Canada

Articolul precedentCristian Popescu Piedone: „Continuăm să facem imposibilul posibil”
Articolul următorNATO susține suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei. Declarațiile lui Mircea Geoană „pun pe jar” oficialii Rusiei
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.