foto-Bzi.ro

Anamaria Prodan, cea care a făcut pe impresara pentru echipa de fotbal Dunărea Călărași, apare în interceptările telefonice, potrivit unui referat emis de procurorii DNA.

Mai exact, este înjurată ca la ușa cortului de Florin Brișan, fostul președinte al clubului de fotbal Dunărea Călărași, când era presat de cămătari să restituie banii împrumutați, pentru a acoperi „ găurile” din contul echipei.

Iată un extras din documentul emis de DNA în care AnaMaria Prodan este înjurată de fostul președinte Dunărea Călărași

  • Brișan Florentin, trimis în judecată pentru delapidarea Clubului Dunărea Călărași și persoană vătamată într-un dosar de cămătărie. Că-mi dă, nu ți-am zis de săptămâna trecută? Când am fost la el, ce dracu… Doar nu crezi că, chiar atâta, adică m-oi crede tu mincinos, dar nu sunt chiar așa, dracu, să te fi sunat din altă parte, când te-am pus pe speaker atunci. Mă fierbe, ăsta vrea să mă fiarbă, să îl văd pe ăsta, dă-l în p… mea. Dacă el moare și acum, în p… mea… Că făceam eu poze, PRODANCA… Bă, dar dă-ți-o dracu, băga-mi-aș p… în gura ei… Gândește-te și tu la mine un pic. Adică nu că nu te-ai gândi… Bă, deci crede-mă…
  • Boșnigeanu Vasile, interlop local cunoscut, arestat preventiv pentru cămătărie : Dacă nici eu nu m-am gândit dă 300 de zile, nu s-a gândit nici tac-tu, nici mă-ta!

De ce nu era Anamaria Prodan văzută cu ochi buni la Dunărea Călărași

AnaMaria Prodan nu a fost văzută cu ochi buni la Călărași, întrucât a cerut sume colosale de la club pentru jucătorii aduși. Unii dintre ei nici măcar nu au apucat să joace pe terenul de la malul Borcei. Unele transferuri s-au concretizat pe hârtie. Este cazul jucătorului Withaker Armando Enrique. Prodan a încheiat cu Dunărea Călărași un contract în valoare de 30 222 de lei lună, pentru sezonul 2018-2019. Numai pentru acest jucător comisionul ei era de 10% din valoarea contractului. AnaMaria Prodan a făcut pe PR-ul pentru Dunărea Călărași în perioada 2018-2019, când antrenor al echipei era Dan Alexa.

În 2018-2019, fondul de salarii pentru jucătorii de la Dunărea Călărași a fost de 400 000 de euro.

Florin Brișan ajunsese să ceară bani oricui. Și Iliuță apare în discuțiile cu cămătarii

La acest moment, echipa Dunărea Călărași este în insolvență. Ionel Ganea, fostul director tehnic al Clubului Dunărea Călărași, a menționat pentru Ziarul de Investigații că, atât el, cât și jucătorii nu și-au primit salariile de cinci luni. Îl numește pe președintele Consiliului Județean Călărași direct responsabil de situația jalnică a clubului, prin oamenii numiți să gestioneze relațiile financiare. De altfel, și numele președintele Consiliului Județean(CJ), Vasile Iliuță, cel care a semnat alocările de buget pentru Dunărea Călărași, apare în stenogramele DNA. Brișan îi explica în mod original lui Americanu ‘, interlopul de la care se împrumutase, că Iliuță i-a dat cu flit.

Fostul președinte al Clubului Dunărea Călărași: „ Dacă mi-a dat m… Iliuță, ce să fac?! Să stau să plâng?!( Interceptare DNA)

Brișan Florentin. Dar tu crezi că eu vreau? De ce am venit, mă, la ăsta, că ce…? Mi-ai zis să stau acasă, că dacă mi-a dat m... ILIUȚĂ, ce să îi fac… Să stau să plâng?? Zic: Vin la ăsta, pă mai puțin, dar vin(...)

Reamintim, Florin Brișan a fost trimis în judecată pentru delapidare. Este acuzat de procurori de crearea unui prejudiciu în valoare de 9,3 miliarde de lei vechi. Totodată, este și parte vătămată într-un dosar de șantaj și cămătărie, în care inculpat este Vasile Boșnigeanu, poreclit Americanu ‘. Cel din urmă a fost reclamat de familia Boșnigeanu, după ce nu a mai putut face față dobânzilor cerute pentru suma împrumutată. Din documentele DNA, rezultă că banii ceruți de la Americanu ‘ se duceau la clubul de fotbal Dunărea Călărași.

 „Nu mai pot! Fir-ar al dracului de fotbal!”, exclama Mariana Brișan,soția fostului oficial de la Dunărea Călărași. În dosarul de cămătărie mai figurează „vătămat” și fostul milionar de la Loto, Constantin Cristian Gabriel, cunoscut un susținător al echipei de fotbal Dunărea Călărași.

Iliuță a găsit un singur om vinovat de jaful de la Dunărea Călărași: Ganea

„ E o procedură normală, legală de plată a debitelor. Se eșalonează debitele prin administratorul special. Domnul Ganea(…) Să-i spuneți domnului Ganea că nu a venit la muncă și de-aia nu și-a primit salariul! Ne place legea doar când luăm bani și nu venim la muncă? El a creat situația asta! Nu cumva el a fost manager sportiv?” a declarat pentru zin.ro, Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași.

În replică, fostul antrenor al călărășenilor, Ionel Ganea, a menționat: „Iliuță nu a vrut să dea bani! Și nu numai mie!”

În scandal a intrat și un fost ministru de Interne

În jaful de la Dunărea Călărași figurează și fostul ministru de Interne, Doru Ioan Tărăcilă, în calitate de administrator al firmei Condorul SA, firmă prin care Brișan a ajuns să presteze servicii de a manageria clubul Dunărea Călărași.

 În prezent, sunt deschise dosare de executare silită pentru recuperarea datoriilor. Valoarea acestora ajunge la 100 000 de euro. Până la postarea acestei informații, Florin Brișan nu a putut fi contactat.

Articolul precedentLegea consumatorului vulnerabil, adoptată de Camera Deputaților
Articolul următorCătălin Drulă și-a numit un apropiat la conducerea CS Rapid
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”