Medicul Mircea Beuran a fost achitat definitiv, miercuri, de Curtea de Apel Bucureşti în dosarul în care era acuzat de DNA că ar fi primit mită 10.000 de euro de la un medic pentru a-i asigura un post de asistent universitar.

Sentința definitivă a fost comentată de acesta ieri, la Antena 3, când medicul a lăsat să se înțeleagă că, după anii de proces, totul vine ca o confirmare a nevinovăției pe care și-a susținut-o încă de la început.

În aprilie 2020, medicul, care pe atunci era președinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, respectiv șef al Disciplinei Chirurgie Generală în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, fusese trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție, sub control judiciar, pentru luare de mită.

Fapta imputată ar fi avut loc pe 18 decembrie 2018, când acesta ar fi primit de la un medic devenit martor în dosar, bani și bunuri în valoare de peste 10.000 de euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu, respectiv pentru „ocuparea de către martor a unui post de asistent universitar pe perioadă determinată (în specialitatea chirurgie generală în cadrul U.M.F. „Carol Davila” București), îndatoriri ce puteau fi realizate de către inculpat prin oricare din actele care intrau în competența sa, în oricare din calitățile sale menționate anterior”.

La distanță de mai bine de trei ani, Curtea de Apel București a respins, „ca nefondat, apelul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei penale nr. 233 din data de 17.11.2022, pronunţate de Tribunalul Giurgiu – Secţia penală, în dosarul nr. 9606/3/2020”.

Aceasta în condițiile în care inițial, la Tribunalul Giurgiu, instanța a dispus în noiembrie 2022 achitarea medicului Beuran, pe considerentul că „fapta nu există”. Acum, medicul a subliniat că lasă totul în urmă:

Am început cu o vacanță, ne odihnim un pic după oboseala celor trei ani și judecăm și vom avea un răspuns. Nu am o explicație pentru cele întâmplate.

Din momentul în care m-am simțit nevinovat în sinea mea, am lăsat să scormonească și până la urmă, decizia este cea de ieri. Despre procuror, numai de bine! Îi doresc să fie sănătos!

Urmărind istoricește, mă gândesc că doctorii care sunt în România, sunt doctori formați aici și este o obligație morală, în momentul în care înveți aici, să întorci obligația poporului tău”, a declarat Mircea Beuran pentru sursa citată.

Articolul precedentMinistrul Firea: „Se încearcă intimidarea mea, compromiterea imaginii mele, scoaterea din viața politică”
Articolul următorGabriela Firea, decisă: „Îmi dau și eu demisia de la Minister, își dă și soțul meu demisia de la primărie și ieșim complet din viața publică”