Sursa foto: Facebook/ Gabriela Firea

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a revenit cu declarații în scandalul legat de centrele pentru bătrâni și persoane cu dizabilități.

După ce ieri aceasta a explicat succint pe Facebook că, dincolo de acuzațiile din spațiul public, nu are vreo legătură cu ceea ce se întâmpla în respectivele centre și nici nu avea atribuții de control, aseară ministrul a revenit cu mai multe detalii.

Într-o intervenție la România TV, ministrul Gabriela Firea a continuat să își susțină nevinovăția, subliniind că este „groaznic ceea ce s-a întâmplat în azilele din România. Îmi doresc în calitate de cetățean, nu în calitate de ministru, ca această anchetă să continue în toate căminele de bătrâni și în toate centrele pentru persoanele cu dizabilități din întreaga țară. Campania mediatică s-a focusat pe Voluntari și pe Ilfov, pe persoana mea și a soțului meu”.

Gabriela Firea a asigurat că, dacă se va dovedi că ar avea vreo implicare, își va da demisia, iar soțul său va demisiona de la Primăria Voluntari în același context.

Vinovații trebuie să plătească fiecare pentru cât a greșit și cât a încălcat legea. Nu apăr și nu am apărat vreodată vreo persoană, indiferent dacă mi-ar fi apropiată, dacă a încălcat vreo lege sau dacă a făcut vreun rău cuiva. (…)

Am ajuns în acest în acest scandal pur și simplu dusă de un site, care cât am fost primar s-a exprimat împotriva mea și promovând toate minciunile USR-ului. Dacă erau corecți realizau o anchetă cu adevărul gol-goluț, nu cu minciuni, nu cu scorneli care nu au nicio legătură cu realitatea.

Ministrul Familiei nu are în atribuțiile sale licențierea sau controlul căminelor de bătrâni sau al centrelor pentru persoanele cu diziabilități. Ministrul Familiei nu putea să dea buzna în centrele din țară să vadă care este situația. Primarul orașului Voluntari nu are atribuții în a controla, aviza, licenția, verifica în lipsa unor reclamații din partea cetățenilor anumite centre private. Subliniez private, chiar dacă au anumite contracte cu statul. Primăria Voluntari nu a avut beneficiari în aceste centre private. Colega mea, Ligia, (…) și-a dat demisia din acea asociație când a venit la Ministerul Familiei. Nu a fost angajată a centrului, nu a avut nici funcție de conducere. Nu a avut nicio legătură. (…)

Eu sper ca organele de anchetă să facă aceste clarificări. Deși cele 600 de pagini date în presă aseară arată că au fost și un interes de altă natură, pentru că imediat USR mi-a cerut demisia, domnul Vlad Voiculescu, domnul Cioloș. Eu îmi dau demisia, dar mie să îmi spună USR și să îmi spună DIICOT-ul care este vina mea, care este vina soțului meu, vina consilierei mele, vina surorii mele care a fost într-un birou pentru copii, nicidecum pentru bătrâni.

Unde a fost sora mea șefă la azil? La care azil? În ce județ? În ce oraș? Pentru că eu în aceea secundă îmi dau demisia. Îmi dau și eu demisia de la Minister, își dă și soțul meu demisia de la primărie și ieșim complet din viața publică. Deocamdată este un linșaj mediatic.

S-a spus despre acest domn Godei că este finul nostru. Nu l-am cununat, nu i-am botezat copiii. Nu am avut legătură cu el. Nu am avut afaceri, fundații sau societăți comerciale. Care este vina mea? Nu putem fi vinovați in corpore. Nu este o vină colectivă.

Consider că este o luptă pentru Primăria Capitalei, că USR București dorește să îl mențină pe Nicușor Dan. Domnul Dan Voiculescu, direct interesat, care mi-a și cerut demisia primul, care coordonează cele 20 de spitale ale Primăriei Capitalei dorește să le conducă în continuare.

Gândindu-se că altfel nu au cum să mă scoată din cursă sau să mă scadă în sondaje, avâd în vedere incapacitatea lui Nicușor Dan de a fi un primar bun, atunci au început să facă ce știu ei să facă cel mai bine: linșaj public, calomnii, minciuni, campanii mediatice, merg în zona manipulării pe subiecte sensibile. Noi nu vom tăcea, dar vom merge și în justiție, pentru că deja s-a depășit mult prea mult orice nivel de înțelege a tacticilor politice”, a declarat Gabriela Firea pentru sursa citată.

Articolul precedentMedicul Beuran, achitat definitiv pentru luare de mită: „Despre procuror, numai de bine! Îi doresc să fie sănătos!”
Articolul următorPrimarul Piedone: „Luni, 10 iulie, începem treaba și pe Ghidigeni”