Asistente
Asistente. sursa foto : Antena3.ro

Situație scandaloasă la Spitalul Județean Călărași, după ce un scandal care are în prim plan cadre medicale a izbucnit acum câteva zile. Deoarece asistentele de la Secția Chirurgie a spitalului purtau uniforme mulate, decolteuri generoase sau fuste prea scurte, conducerea a decis să le oblige să se îmbrace decent, pentru a nu mai crește tensiunea pacienților internați, potrivit antena3.ro. Potrivit surselor zin.ro, unele asistente ar fi practicat videochat-ul în timpul programului.

Decizia luată de conducerea spitalului, comunicată tuturor asistentelor prin intermediul unui mesaj postat pe grupul de WhatsApp al spitalului.

„Asistentele nu vor mai întra în serviciu începând de azi cu uniforme mulate provocatoare, fuste scurte, unghii colorate, ținută necorespunzătoare în mediul sanitar, avem cel puțin trei asistente în această situație. În caz de nonconformitate se vor lua măsuri”, este mesajul transmis de conducerea spitalului.

Mesajul a venit din partea șefei Secției Chirurgie. Aceasta a declarat că decizia este normală, deoarece trebuie să se respecte ținuta ca echipament regulamentar.

Ce reclamă asistentele

Mai multe asistente și infirmiere susțin că adevărata problemă a spitalului este, în realitate, examenul organizat în perioada stării de alertă, care nu s-a desfășurat corect. Conducerea spitalului a comunicat, însă, că personalul va fi supus unui instructaj în ceea ce privește vestimentația în spital. „Pot să vă spun că este o întrebare din zona cancan-ului și dacă vreți astfel de amănunte nu aveți decât să îi întrebați pe pacienți. Când apare un subiect legat de personalul medical, în speță asistentele, oamenii încep să ducă și într-o zonă a umorulului. E și acesta un astfel de caz. Toată lumea când ajunge la spital dorește să ajungă acasă”, a declarat managerul Spitalului Județean Călărași, Bogdan Mihai.

CJ Ilfov recunoaște a fost ținta unor atacuri de tip phishing

Articolul precedentPrimăria Braşov a alocat două milioane de lei pentru proiecte propuse de cetăţeni
Articolul următorAmbasadorul Moscovei la ONU a plecat în mijlocul ședinței