Zeci de rute de autobuz și stații de metrou au fost închise, iar autoritățile chineze au început testarea în masă a populației din Beijing, încercând pe cât posibil să evite soarta Shanghaiului.
Restricțiile dure impuse de autorități în orașul cu 25 de milioane de oameni au declanșant revolte și proteste. Oamenilor le-a fost interzis să iasă din casă, iar mulți au rămas fără mâncare.
Chiar dacă numărul de cazuri a scăzut în Shanghai, iar autoritățile au închis unele dintre spitalele improvizate pe care le-au construit, chinezii susțin că o ameliorare completă situației Covid-19 este departe.
15 milioane de oameni și-au pierdut viața din cauza pandemiei de Covid-19
În orașul chinez s-au construit, totodată, zeci de stații permanente de testare PCR , autoritățile încercând să facă testarea regulată o caracteristică a vieții de zi cu zi.
China și politica Covid este total opusă față de majoritatea statelor lumii, unde restricțiile au fost ridicate, iar viața și-a revenit la normal. Cu toate acestea, autoritățile chineze au „declarat război” coronavirusului cu măsuri dure ce afectează profund viața din orașele unde sunt introduse.
Pe lângă Shanghai, alte orașe au impus închideri totale sau parțiale, iar măsurile anti-Covid sunt înăsprite sau relaxate în diferite momente. Beijing încearcă să evite o explozie a cazurilor, interzicând ieșitul în restaurant în mai multe zone din oraș și închizând peste 60 de stații de metrou.
Astăzi, Beijingul a început testarea zilnică în cel mai mare district al său, Chaoyang. Orașul a raportat 45 de noi cazuri simptomatice de COVID-19 pentru data de 6 mai, în scădere de la 55 de cazuri cu o zi înainte. Acesta a înregistrat 8 cazuri asimptomatice, pe care China le numără separat, față de 17 cu o zi mai devreme.
Citește și articolul: „Parada” manipulării. Institutul Național de Sănătate Publică raportează oameni vaccinați împotriva Covid cu doza a patra, deși aceasta nu a fost autorizată. FOTO