Sursa foto: Facebook/Greenpeace România
Sursa foto: Facebook/Greenpeace România

Luni, 9 mai, la Centrul Ceh (Czech Centre Bucharest), va avea loc conferința ”Europe in the shadow of war”.

Evenimentul va aduce laolaltă invitați din Cehia și România, alături de studenți de la mai multe universități din țară.

Conferința ”Europe in the shadow of war” se va desfășura între orele 10:00-17:00 și va fi dedicată următoarelor teme: starea actuală a democrației în Europa, probleme de mediu și securitate energetică, toate în relație și cu actualul război din Ucraina și cu consecințele acestuia la nivel european

Programul va consta în 2 părți. Vor exista discuții în cadrul sesiunilor de dimineață, susținute de experți cehi și români din mediul academic.

După-amiaza, studenții vor continua aceste discuții cu lucrările și prezentările lor.

Conform anunțului făcut, pe pagina de Facebook, de către reprezentanții Greenpeace România, în cadrul acestui eveniment va fi prezent și directorul organizației pentru protecție a mediului.

Colegul nostru, Valentin Sălăgeanu, directorul biroului Greenpeace România va participa la panelul despre problemele de mediu în contextul securității energetice”, se precizează în comunicat

Greenpeace România: ”Nicio țară nu ne va invada pentru soare și vânt, nicio națiune nu va suferi pentru soare și vânt”

Securitatea energetică înseamnă democrație energetică, adică fiecare dintre noi să-și poată produce energia de care are nevoie, ceea ce numim prosumator, și să distribuie surplusul într-o comunitate de energie. Securitatea energetică înseamnă eliminarea dependenței de combustibilii fosili și, astfel de state autoritare, de șantaj energetic, de zone de conflict și de o resursă care a provocat criza climatică și a naturii”, au precizat membrii Greenpeace România pe contul de socializare.

De asemenea, în cadrul comunicatului publicat, aceștia au precizat că securitatea energetică înseamnă energie regenerabilă și eficiență energetică.

Articolul precedentÎncepe o nouă rundă de testare în masă pentru Covid-19
Articolul următorPremierul României: ”Serviciul de Pază și Protecție beneficiază de încrederea statelor NATO”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time