Sursa foto: Twitter/ Mike Memoli

Prima Doamnă a Statelor Unite, Jill Biden, împreună cu Carmen Iohannis au vizitat Școala Gimnazială „Uruguay” din Sectorul 1 al Capitalei, unde au vorbit cu mame ucrainene și cadre didactice.

La întâlnire au participat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, însărcinatul cu afaceri ad-interim al SUA în România, David Muniz, secretarul de stat adjunct pentru Afaceri europene şi eurasiatice Karen Donfried, fostul ambasador american la Bucureşti (2009 – 2012) Mark Gitenstein, în prezent ambasadorul SUA la Uniunea Europeană, şi soţia acestuia, Elizabeth Gitenstein, consilierul prezidenţial Ligia Deca.

Înainte de vizită la școală, Prima Doamnă a SUA a fost întâmpinată de Klaus Iohannis și Carmen Iohannis.

Jill Biden a vizitat și Baza Aeriană de la Mihail Kogălniceanu

După prima zi petrecută în țara noastră, Jill Biden a declarat că se roagă, împreună cu soțul ei, pentru pace.

„Trupele noastre de la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu continuă să răspundă apelului la datorie cu curaj, onoare și putere. Eu și Joe ne rugăm pentru siguranța fiecătrui membru al armatei noastre care lucrează pentru pace alături de aliații noștri din NATO”, a scris Jill Biden, potrivit Digi24.

De asemenea, soția președintelui Statelor Unite a scris pe un cont de socializare că scopul călătoriei în România și Slovacia este de „a petrece Ziua Mamei cu mame şi copii ucraineni care au fost forţaţi să îşi părăsească locuinţele din cauza războiului lui Putin”.

Prima Doamnă a SUA a mai menționat faptul că va vizita și trupele americane pentru a-și arăta recunoștința pentru eforturile de ajutorare a țărilor vecine și a sprijinului umanitar.

Jill Biden este însoțită, în această călătorie, de secretarul de stat adjunct pentru Afaceri europene şi eurasiatice Karen Donfried și de ambasadorul american la București, în perioada 2009-2012, Mark Gitenstein și soția acestuia.

Citește și articolul: Mesajul lui Biden, cu ocazia Sărbătorilor Pascale Ortodoxe: ”Plângem alături de toți cei care au pierdut pe cei dragi”

Articolul precedentLucian Bode și schimbarea PNL: „Trebuie să ne asumăm o misiune de unificare a dreptei”
Articolul următorEmmanuel Macron are planuri mari pentru Franța: „În fiecare zi a mandatului voi avea un singur obiectiv: să slujesc”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.