Emmanuel Macron
Emmanuel Macron. Sursa foto: bbc.com

Emmanuel Macron a declarat, sâmbătă, la ceremonia de învestitură că în fiecare zi a mandatului său de cinci ani va avea ca  obiectiv să slujească poporul francez.

Acesta a mai spus că e nevoie de mult curaj și determinare pentru a clădi o nouă „pace europeană și o nouă autonomie în Europa.” Mai mult, Macron are în plan să transforme Franța într-o putere „creatoare mai puternică.”

”Să acţionăm pentru a clădi o societate în care toţi să aibă un loc de muncă şi o distribuire echitabilă a avuţiei. Trebuie să acţionăm pentru a face din ţara noastră o putere ecologică prin transformarea radicală a mijloacelor de producţie sau de deplasare, atât în metropole, cât şi în oraşele mai mici”, a mai afirmat preşedintele francez, informează G4media.ro.

Emmanuel Macron a câștigat alegerile prezidențiale pe 24 aprilie

Totodată, acesta a mai spus că e nevoie de modernizarea sistemului de sănătate și o luptă continuă cu inegalitățile.

„Trebuie să clădim în tinerii noştri spiritul republican. Şcoala trebuie să se deschidă către cultură şi către sport pentru că în 2024 vom găzdui Jocurile Olimpice. Să acţionăm pentru a ne proteja în continuare compatrioţii printr-o armată puternică angajată pe toate continentele. Să luptăm împotriva insecurităţilor din viaţa de zi cu zi, împotriva acţiunilor teroriste şi ameninţărilor informatice”, a mai declarat președintele Franței.

Macron a mai afirmat că Franța trebuie să devină o națiune mult mai independentă, unde fiecare cetățean francez să aibă posibilitatea de a trăi mai bine și de a putea face față provocărilor secolului în curs.

„Știm cu toţii, această acţiune vine într-un moment din viaţa noastră marcat de temeri, de fracturi numeroase, să acţionăm nu va însemna doar să administrăm ţara şi să implementăm reforme ca pe nişte soluţii de-a gata făcute. Să acţionăm înseamnă să raliem, să dăm dovadă de respect şi de consideraţie în uniunea tuturor”, a mai declarat președintele francez.

În încheirea mesajului său, Emmanuel Macron a precizat că marile ambiții naționale și creativitatea reprezintă „fundamentul renașterii democratice” de care Franța are nevoie, o renaștere „instituțională și politică.”

”Trecutul nostru stă mărturie, în vremurile cele mai dificile, Franţa s-a ridicat la înălţime, când împotriva noastră au suflat vânturi puternice, tocmai atunci am găsit forţa să trecem mai departe pentru a fi primii pe scena universală într-un secol atât de tulburat, a concluzionat Emmanuel Macron.

Citește și articolul: Macron a fost atacat cu roșii la prima ieșire publică

Articolul precedentPrima Doamnă a Statelor Unite, în vizită la Şcoala Gimnazială „Uruguay” din Sectorul 1
Articolul următorSperanța de viață în România, penultima din Europa
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.