Bătaia de joc a Primăriei Capitalei la adresa persoanelor cu dizabilități. Pentru ei nu s-au găsit bani

După „lupte seculare” pentru aprobarea bugetului, se taie din banii celor care deja sunt oropsiți de soartă, persoanele cu dizabilități

În ședința de Consiliu General, unde pe ordinea de zi s-a aflat și aprobarea proiectului de buget pentru 2021, întocmit după „lupte seculare”, Nicușor Dan a anunțat faptul că în acest an, stimulentul pentru persoanele adulte cu dizabilități se va înjumătăți.

Să nu își închipuie cineva că suma este atât de mare încât să nu se simtă această „tăiere de buget”. Dacă stimulentul acordat copiilor cu dizabilități va rămâne neschimbat, cel pentru adulți va fi redus de la 500 la 250 de lei, lunar.

De altfel, în cadrul acestei ședințe a fos prezentă și Gabriela Șerbănescu, reprezentanta persoanelor adulte cu dizabilități, care a ținut să li adreseze atât consilierilor generali, cât și edilului Capitalei, punând accent pe situația defavorabilă în care se află deja această categorie de persoane.

„Vreau să vă gândiți că de luni de zile, persoanele adulte cu handicap nu și-au primit bănuții. Aș putea spune că și-au primit câte jumătate din stimulentul pe care îl primeam, de 500 de lei. Iar pe lunile ianuarie – aprilie, nu am primit niciun ban. Vin și vă întreb pe toți, indiferent de culoarea politică, dva v-ați primit salariile jumătate? Scuza (n.r. acestei neplăți) a fost neaprobarea bugetului. Dl primar ne-a promis că imediat după aprobarea bugetului ne vom primi bugetul și vor aduce stimulentele la zi”, și-a exprimat păsul, pe bună dreptate, Gabriela Șerbănescu.

„Tăierea”, anunțată cu o senină ieșită din comun. De parcă ai tăia un „codru de pâine”

În replică, primarul Nicușor Dan a precizat că această situație a fost posibilă doar în ultimele luni, din cauza situației financiare a Capitalei. „În ultimele 4-5 luni, fiecare dintre dvs ați primit jumătate din stimulentul la care Consiliul General s-a obligat. Prin bugetul de anul acest an, dacă el o să treacă în forma în care este propus azi, o să primiți în continuare acești 250 de lei pe lună. Aceasta este posibilitatea financiară a Municipiului București, în acest moment, în opinia mea și cred că și în opinia majorității”, a declarat Nicușor Dan.

Consilierul Municipal Adrian Vigheciu a subliniat faptul că există o hotărâre a Consiliului General care stabilește cuantumul stimulentului pentru persoanele cu dizabilități la 500 lei lunar, iar acest cuantum poate fi modificat numai prin modificarea  HCG.

 „În proiectul de buget, pe care dvs îl votați sunt prevăzute stimulentele pentru copiii cu handicap, la nivelul la care erau, iar pentru adulți cu handicap, la jumătate, adică la 250 de lei, în loc de 500 de lei”, a mai spus edilul.

Nicușor Dan a reușit, „scrâșnind din dinți”, să se înțeleagă cu consilierii USR PLUS. Bugetul Capitalei va fi votat

Articolul precedentUn nou transport de deșeuri ilegale, oprit în Constanța
Articolul următorDNA a dat o soluție privind diploma de studii a fostului ministru al Sănătății