Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu

Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu a scăpat, cel puțin pe moment, de acuzațiile legate de diploma sa de studii.

Împotriva acestuia au fost efectuate cercetări după ce Coaliția pentru Națiune i-a făcut plângere pentru instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, instigare la fals intelectual, precum și uz de fals și fals în declarații, soluția procurorilor anticorupție fiind aceea de clasare.

Totul avea legătură cu procedura de echivalare a studiilor pe care le-a urmat fostul ministru în Austria, însă Direcția Națională Anticorupție a constatat că faptele de care era acuzat nu există. Aparent, Vlad Voiculescu a aflat despre dosar din presă, și a ținut să mulțumească procurorilor că au verificat ce era de verificat.

Întrerupem liniștea acestui cont pentru un comunicat important pentru țară:
“Coaliția pentru Națiune” (măreață organizație cu măreț nume și măreț conducător) a depus la DNA o plângere penală împotriva mea. Mai precis împotriva diplomei mele de la Wirtschaftsuniversität-Wien. Nu știam, dar nici surprins nu sunt.
DNA a clasat plângerea formulată în baza art. 16 alin. 1 lit. a Cod procedura penală: „fapta nu există”.

Procurorul a consemnat în ordonanța de clasare că a primit documente relevante atât de la Ministerul Educației, cât și de la Centrul de Echivalare a Diplomelor.

Un loc în care cei care se pretind a fi jurnalisti pot prosti oamenii că o diplomă nu există, chiar dacă…
1) este emisă de o universitate de top din Europa;
2) a fost publicată (de câteva zeci sau sute de ori);
3) este recunoscută de Ministerul Educației
… un astfel de loc este oare o țară sau un balamuc?
În orice caz, mulțumiri parchetului anticorupție al țării pentru verificarea diplomei
”, a scris Voiculescu pe Facebook.

Articolul precedentBătaia de joc a Primăriei Capitalei la adresa persoanelor cu dizabilități. Pentru ei nu s-au găsit bani
Articolul următorConsiliul General a adoptat bugetul Capitalei