Un nou transport de deșeuri ilegale, oprit în Constanța

Printre țările exportatoare de astfel de deșeuri se află Portugalia, Germania, Canada, Belgia și Norvegia

Polițiștii de frontieră din Constanța, în cooperare cu vameșii și lucrătorii din cadrul Gărzii de Mediu Constanța au făcut o nouă captură de deșeuri ilegale,  zece containere încărcate din Germania pentru o firmă din județul Prahova, ce efectua activități de import în România, relatează Replica Online.

„În urma verificărilor s-a stabilit faptul că nu corespund datele declarate şi cuprinse în documentele prezentate autorităţii vamale, mărfurile constând în deşeuri, amestec de metal și hârtie, textile, cauciuc, lemn, baterii și bucăți de azbest, în cantitate de aproximativ 200 de tone, ce nu pot fi puse în libera circulaţie pe teritoriul României”, se arată în comunicatul Gărzii de Coastă.

Container cu deșeuri neconforme, oprit la Constanța

Astfel, a fost luată măsura nepermiterii importului pe teritoriul României de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa. Totodată, în cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta învestit în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor folosirea de acte nereale și regimului deşeurilor, iar bunurile vor fi returnate la expeditor.

Pe lângă faptele mai sus menționate, potrivit Gărzii de Mediu Constanța, societatea unde ar fi trebuit sa ajungă deșeurile nu avea instalație de reciclare autorizată. De asemenea, în perioada imediat următoare vor fi verificate alte 70 de containere, cu origine tot din Germania, pentru aceeași firmă importatoare. Aceste containere se află în Portul Constanța Sud Agigea.

 Controlul poliţiştilor de frontieră a fost derulat în cooperare cu lucrători ai Gărzii de Mediu Constanţa, ai Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud şi cu un reprezentant al Agenţiei FRONTEX.

Deșeuri ilegale depistate în Portul Constanța

Articolul precedentLectura nu are vârstă: o carte trebuie citită oricând, oriunde, de către oricine
Articolul următorBătaia de joc a Primăriei Capitalei la adresa persoanelor cu dizabilități. Pentru ei nu s-au găsit bani