Annalena Baerbock, probabil următorul cancelar german

Succesorul Angelei Merkel ar putea fi tot o femeie!

Verzii din Germania au toate șansele să câștige următoarele alegeri, spun sondajele din acest moment. Iar Annalena Baerbock are, la rândul ei, toate șansele să ocupe fotoliul de cancelar german. Mai exact, ecologiștii au trei procente peste conservatorii Angelei Merkel. Firește, până la alegerile efective, cele programate în această toamnă, există timp suficient ca lucrurile și intențiile de vot să se schimbe, însă dacă acestea ar fi organizate acum, Annalena Baerbock ar avea șanse reale de a deveni noul administrator al Germaniei.

Annalena Baerbock, pe primul loc în sondaje, în acest moment

Postul german ARD a publicat un sondaj realizat în Germania, astfel că, potrivit acestuia, cu 26% din intențiile de vot, ecologiștii se situează în acest moment pe primul loc, cu doar trei procente înaintea Uniunii Creștine Democratice (CDU), dar și înaintea CSU, cel din urmă partid înregistrând o scădere de patru procente într-un timp extrem de scurt, de doar o lună, informează Hotnews.ro.

Germania va găzdui un centru de informare privind pandemiile

Premieră în sondaje: CDU nu mai este pe primul loc

CDU ocupă primul loc în sondaje din 2019, timp în care niciun alt partid n-a reușit să-i detroneze. Până acum, firește, când verzii par că au căpătat încrederea poporului german, cel care, potrivit sondajului menționat anterior, i-ar plasa pe verzi cu trei puncte în fața conservatorilor Angelei Merkel. Motivul ar putea fi nehotărârea CDU de a numi un candidat oficial pentru a o înlocui pe Angela Merkel, longevivul cancelar al Germaniei.

Germania va avea alegeri legislative în data de 26 septembrie 2021. Cancelarul Angela Merkel a anunțat că nu va mai candida pentru un nou mandat, preferând să se retragă din viața politică, la vârsta de 66 ani.

Advertisement
Articolul precedentDragnea acuză Penitenciarul Rahova de rele tratamente. Colegii de celulă i-au pansat rana
Articolul următorSe întâmplă și în America: republicanul John Cox își face campanie electorală „pe spinarea” unui urs
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.