Germania va găzdui un centru de informare privind pandemiile

Lumea nu este suficient de pregătită pentru pandemii

Ministrul Sănătății din Germania, Jens Spahn a cerut o „resetare globală” în lupta împotriva pandemiilor, în timp ce Germania și Organizația Mondială a Sănătății (OMS) au anunțat crearea unui nou centru global la Berlin pentru colectarea datelor privind pandemiile, relatează Reuters.

În discuțiile ce au avut loc online, și la care au participat cancelarul german Angela Merkel și șeful OMS, Spahn a spus că lumea este încă insuficient pregătită pentru pandemii. „Trebuie să identificăm riscurile de pandemie și epidemie cât mai repede posibil, oriunde ar apărea în lume. În acest scop, trebuie să consolidăm sistemul global de supraveghere a avertizărilor timpurii cu o colectare îmbunătățită a datelor referitoare la sănătate și analize inter-disciplinare ale riscurilor”, a spus Jens Spahn.

Noul centru din Germani, care reunește instituții guvernamentale, academice, dar și din sectorul privat, își propune să valorifice datele globale pentru a prezice, preveni și răspunde la riscurile de pandemie și epidemie la nivel mondial.

„Vor exista mai mulți viruși care vor apărea cu potențialul de a provoca pandemii”, a declarat șeful OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus în cadrul conferinței de presă.

OMS criticată din cauza pandemiei Covid

Organizația Mondială a Sănătății a fost criticată pentru tratarea pandemiei Covid-19, provocată de un noul coronavirus care a apărut în orașul Wuhan din centrul Chinei la sfârșitul anului 2019, dar care a fost anunțată abia în 11 martie 2020, după ce s-a răspândit în 114 țări și a făcut peste 4.000 de victime.

„OMS a evaluat acest focar 24 de ore din 24 şi suntem profund îngrijoraţi atât de nivelurile alarmante de răspândire şi de gravitate, cât şi de nivelurile alarmante de inacţiune”, a afirmat Tedros Adhanom Ghebreyesus, la acel moment, într-o conferinţă de presă la Geneva.

Trei grupuri independente vor raporta luna aceasta despre modul în care au reacționat OMS și statele membre și vor propune modificări. Tedros a spus în repetate rânduri că agenția ONU este deschisă reformelor.

Vaccinați versus nevaccinați, linia fină a discriminării

Articolul precedentVaccinați versus nevaccinați, linia fină a discriminării
Articolul următorUn europarlamentar acuză: „În Planul Național de Redresare și Reziliență cercetarea este sub-finanțată deși trebuia să fie o prioritate”