Atunci când vorbim despre Nicolae Tivilichi, vorbim și despre un trecut oarecum presărat cu dușmani, acuze, mai ceva ca într-o telenovelă turcească. Așa-i în politică. Ți se întâmplă de toate și în definititv, nu are cum să te iubească toată lumea. De fapt, dacă este să o zic pe aia dreaptă, în politică ai mai mulți dușmani decât prieteni. Mâncătorii, invidii, știți dumneavoastră!

Nicolae Tivilichi este, după cum ați putut ghicit probabil, un personaj controversat care, ori o fi avut prea mult ghinion stând pe lângă cine nu trebuie, ori n-o fi știut să se disculpe în mod evident, atunci când a fost cazul. Tocmai din acest motiv, în momentul în care social democratul a fost pus în fruntea APDM, fiind numit director adjunct al instituției, prin urbe s-au auzit reproșuri și multe, foarte mult urări „de bine”.

Nici nu m-aș fi așteptat la altceva, de vreme ce APDM este una dintre acele instituții care contează cu adevărat, la nivel național.

De altfel, această funcție nu este chiar prima pe care o ocupă Tivilichi în domeniu, fiind pe rând: director general, însă și preşedinte al Consiliului de Administraţie al APDM Galaţi. În cursul anului trecut, mai exact pe la sfârșitul lui 2019, acesta își pierde funcția de director general, ca să revină acum în forță.

Cu câteva luni în urmă, colegul nostru, Darius Martinescu scria la rându-i despre Nicolae Tivilichi, în felul următor:

„Dan Țivilichi a fost investit la conducerea portului Constanța pe 1 septembrie 2016. Mandatul său nu a fost deloc unul ușor. Operatorii portuari privați erau la cuțite cu statul român din cauza chiriilor majorate, sediul CNAPMC era pichetat sistematic de angajații firmelor din port, lictația pentru prelungirea digului de larg avea probleme, etc. Treptat gălățeanul Tivilichi a reușit să dezamorseze conflictele și lucrurile păreau că intră pe făgașul normal, numai că la începutul acestui an lucrurile au scăpat de sub control. Ministrul interimar al Transporturilor, Rovana Plumb, a dispus pe 30 ianuarie Corpului de Control efectuarea unei acţiuni de verificare la nivelul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa SA- CN APMC. Au fost verificate aspectele referitoare la respectarea şi implementarea dispoziţiilor OUG nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi alte aspecte ce ţin de activitatea companiei. Cu două zile inainte Curtea de Apel Constanța anulase procedura de selecție prin care a ajuns Tivilichi director general și astfel Tivilichi a rămas fără loc de muncă.”, scria Darius Martinescu.

Articolul precedentȘerban Nicolae a înțeles înaintea CCR care e treaba cu amenzile din starea de urgență
Articolul următorO brașoveancă îi scrie lui Iohannis: „Să vă ierte Dumnezeu pentru greșelile care le faceți acestui popor român greu încercat!”