Senatorul Șerban Nicolae a explicat într-un filmuleț care este părerea sa vizavi de amenzile aplicate de forțele de ordine în perioada stării de urgență, amenzi care tocmai au fost declarate „un pic” neconstituționale de către Curtea Constituțională. Nu integral, spun unii specialiști, ci doar în ceea ce privește cuantumul lor. Însă opinia exprimată de Șerban Nicolae a fost preluată inclusiv pe pagina de Facebook a Partidului Social Democrat, mai ales că acesta spune că știa despre părerea decizie CCR înainte ca judecătorii să analizeze excepția de neconstituționalitate.

Am atras atenția, de la bun început, că decretul prezidențial prin care s-a instituit starea de urgență și actele guvernului emise în baza acestuia sunt abuzive și că amenzile aberante vor fi spulberate de instanțele de judecată. Nu o să reiau textele unor postări pe care le-am făcut începând cu 15 martie. Decizia unanimă a Curții Constituționale era absolut previzibilă, cât se poate de normală și perfect rațională.

Neofanarioții au făcut ceea ce au făcut întotdeauna. Au pus biruri noi – iohănnitul, orbănitul – le-au spus amenzi și le-au prăvălit peste români. Amenzile peneliste nu au avut niciun efect pozitiv pentru români, nu au ajutat la combaterea epidemiei COVID19. Au dat doar măsura urii și disprețului pe care peneliștii Iohannis, Orban și restul clicii le manifestă la adresa românilor și au revoltat pe toți cei cu mintea întreagă.

Haosul din mintea și acțiunile peneliștilor este principala cauză a celor peste 300 de mii de amenzi. Declarații contradictorii, măsuri ilogice și pseudo-criterii pentru restricții au fost ingredientele festivalului de incompetență și iresponsabilitate care i-a avut ca protagoniști pe Iohannis și Orban.

Vine vremea când vor da socoteală. Iohannis, Orban și restul clicii de politruci peneliști vor răspunde cât de curând. Și nu doar politic, ci și juridic. Vom scăpa de criza epidemică, dar și de nenorocirea neofanarioților peneliști”, e de părere parlamentarul social democrat.