De azi noapte, în mediul online a început să fie distribuită o postare scrisă de o brașoveancă pe pagina sa de Facebook, postare care îl vizează pe președintele Klaus Iohannis. Elena Paula Mate se prezintă ca „mamă, bunică, cetățean al țării” și critică în termeni duri (cu oarece greșeli gramaticale) activitatea actualului președinte al României.

Scrisoarea mea pentru fostul profesor, primar, acum președintele țării Klaus. W. Iohannis. Mă numesc Elena Paula Mate, am 63 de ani, sunt mamă, bunică, cetățean al țării. Sunt în depline facultăți mintale, nu am nici cazier și nici fapte sau vorbe de care să mă rușinez. Îmi asum ceea ce scriu. Nu jur pe Biblie asumarea mea. Este diavolesc să juri pe biblie! Jură doar cel ce nu știe despre Dumnezeu.

V-am urmărit toate ieșirile publice de la începutul „carierei” de președinte, dar mai ales acum de când Planeta este zguduită de boala unei minți criminale, care se știa la nivel de conducători din 2019, martie, de care nici dumneavoastră nu erați străin. În martie 2019 la Știrile ProTv Andreea Esca anunța despre pandemie. În toate ieșirile publice nu faceți altceva decât să ieșiți cu injurii și acuze despre o formațiune politică din care cândva ați făcut parte. „Migrarea” politicienilor dintr-un partid în altul nu este o noutate. Ca președinte nu este de lăudat denigrarea pe care o faceți. În nici un stat democratic nu se întâmplă ceea ce faceți dvstră.

Există partide de stânga și de dreapta care ar trebui să comunice ca front comun pentru binele națiunii. Dvstră dezbinați, învrăjbiți românii. Ne spuneți cu seninătate că doar ascultând nu vom avea morți, dacă nu ne vom numără morții. Aveți al 5 – lea an de mandat?! Zău, nu se vede decât o țară dezbinată și demolată ca trăire. O țară unde sunt mai mulți oameni și copii ai străzii, mai multi oameni care renunță la casa și patul lor, la copii și familie. De ce?! Au plecat la sparanghel în Germania mii de români! De ce?! Sunteți neștiutor de plecarea lor!?

Sunteți neștiutor de ceea ce chin au doctorii lângă pacienți??! Ați investit în înarmare în moment de boală și jale. Să învețe copiii pe internet!! Știți câți copii mor de foame și câți se culcă nemâncați? Câți copiii din casele de copii rămân pe străzi după 18 ani?Știți câți oameni stau în locuințe sociale doar 5 ani si apoi sunt scoși în stradă?! Zilnic sunt cetățeni ai țării expuși la o viață de risc. Plătesc băncile „cămătărie” legală și când nu se mai poate rămân ai străzii fără despăgubire.

Ce ați făcut dvstră!? Sunteți o imagine ștearsă vocal ca trăire a țării. Sunteți un rău și pentru dvstră însăși. Răspândind atâta rău că vă puteți îneca în propriul rău. Este o lege nescrisă, o lege a religiei indiferent de cum se numește. Dumnezeu este același peste tot cu nume și faptă și zeciuială. Ignorați orice conduită de educație și de respect față de mine ca persoană, față de copiii și familia mea, față de o întreagă națiune care este pe zi ce trece mai derutată și mai nesigură. Ne împărțiți prin atitudine între partide și guverne.

Cei mai slabi de minte și neștiutori din sate unde nu sunt apă și condiții de viață, unde mulți nu ajung la școală pentru că sunt asistați sociali, votează în necunoștință și după ureche indivizi avizi de putere și poziție sociala. Ca om și cetățean nu puteți să justificați trăirea dvstră ca cetățean. Când ieșiți public să ne spuneți cine sunteți cu adevărat?! Când ieșiți public să ne spuneți cate case aveți în țară sau în America, sau să dezmințiți ce se spune! Doar acuzați, asta faceți. De când sunteți președinte acuzați. Acum în prag de moarte și de boală sunteți mai vocal în acuze. Sunteți chiar atât de corect, atât de mult iubiți dreptatea!? Aștept o dovadă de omenie și de demnitate.

Dacă iubiți poporul ăsta așa cum vă afișați faceți ceva concret, viabil. Știu constituția, știu legile, știu care este rolul dvstră ca președinte. Acolo unde nu este ce nu este bine faceți să se schimbe. Așa cum ați încălcat constituțional multe puteți să o faceți un efort și de bine! Nu vă cer iertare pentru cele câte am scris aici. Sunt un om cu credință și respect. Doar mă pot ruga pentru sufletul dvstră., să vă ierte Dumnezeu pentru greșelile care le faceți acestui popor român greu încercat! Să vă ierte Dumnezeu! Să ne ierte și pe noi aceia care tăcem de frică și care sperăm la fețe de înger cu chip de diavol! #eu”, scrie doamna pe pagina sa de Facebook.