Fostul premier Viorica Dăncilă pare îngrijorată că autoritățile nu vor să includă în măsurile de relaxare și redeschiderea bisericilor. Așa că are câteva sfaturi, probabil prin prisma experienței o are – ca politician sau credincios. Din punctul său de vedere, redeschiderea bisericilor nu ar reprezenta un risc pentru sănătatea cetățenilor, fiind convinsă că toți credincioșii vor ști să se protejeze.

După 15 mai, când încetează starea de urgență, pe lângă redeschiderea diverselor activități economice, trebuie permisă și redeschiderea bisericilor.

E corect ca revenirea treptată la normalitatea socială să însemne revenirea credincioșilor în biserici, în condiții de siguranță. Românii care vor să vină să se roage la biserică trebuie s-o poată face după 15 mai.

Așa cum s-a văzut foarte bine în ultimele două luni, inclusiv de Paști, Biserica Ortodoxă (împreună cu celelalte biserici) a dovedit responsabilitate și grijă față de cetățeni, respectând măsurile specifice stării de urgență și susținând societatea în această perioadă grea.

Odată cu încheierea stării de urgență, statul trebuie să se bazeze mult mai puțin pe măsurile de constrângere și trebuie să aibă mai multă încredere în oameni și în societatea civilă – iar Biserica este o parte importantă a societății civile”, opinează fostul candidat PSD la prezidențiale.

Articolul precedentO brașoveancă îi scrie lui Iohannis: „Să vă ierte Dumnezeu pentru greșelile care le faceți acestui popor român greu încercat!”
Articolul următorPlandemic, documentarul care a stârnit controverse: interzis pe rețelele de socializare