Plandemic este cel mai nou documentar despre COVID-19 și poate și cel mai controversat dintre ele. Atât de controversat încât Facebook, YouTube și Vimeo au decis în unanimitate eliminarea acestuia „din grila de programe”.

Poate că ar trebui menționat faptul că nu discutăm despre documentarul cu nume asemănător, și anume Pandemic, care poate fi urmărit în continuare pe Netflix, Plandemic-ul lui Judy Mikovits diferind din punct de vedere a modalității de raportare la realitate. De asemenea, cele două „plandemice” au, în marea lor majoritate, parte de public diferit.

Cine este Judy Mikovits, femeia din spatele controversatului documentar „Plandemic”?

Atunci când un material controversat asemenea acestui documentar apare în mediul online, prima preocupare a presei este să afle cine este în spatele lui și dacă părerile respectivei persoane au vreun fundament real, vreo urmă de cercetare științifică. Și culmea este că, spre deosebire de toate celelalte materiale controversate apărute în spațiul virtual de când cu pandemia de coronavirus, Plandemic-ul lui Judy Mikovits pare, cel puțin la o primă vedere, primul de acest fel făcut de un om cu o oarecare pregătire în domeniu – aici referindu-ne strict la cele neautorizate, cele menite să stârnească revolte.

Revenind la întrebarea: „cine este Judy Mikovits?”, dând o căutare pe vastul internet, am putut afla că aceasta nu este câtuși de puțin vreo Olivia Steer, ci un fost cercetător în domeniul medical cu diplomă obținută la Universitatea din Virginia. Cu toate că inițial și-a primit recunoașterea pentru munca depusă, în timp, aceasta a devenit persona non-grata a lumii medical știițifice, părerile acesteia cu tentă anti-vaccinistă nefiind extrem de populare. Păreri, care, de altfel, i-au adus și o arestare de 5 zile și o „excomunicare” din domeniul medical. Dacă arestul i-a fost revocat după 5 zile, „excomunicarea”, nu.

Așadar, cu idei în totală contradicție cu cele ale multor savanți ce activează în domeniul medical științific, Judy Mikovits s-a văzut nevoită să-și continue lupta contra vaccinurilor obligatorii într-un alt mod, devenind astfel una dintre cele mai cunoscute activiste ale acestei mișcări de talie internațională.

Și-ajungem în anul 2020, când planeta se confruntă cu una dintre cele mai mari pandemii ale generației sale, an în care Judy Miskovits atrage din nou atenția presei internaționale cu documentarul „Plandemic”, ce abordează pandemia de coronavirus într-un mod total diferit față de ceea ce am văzut sau auzit până acum.

În opinia lui Judy Miskovits, nu ar fi nevoie de un vaccin pentru a trata COVID-19. Tot în opinia acesteia, situația cu care ne confruntăm acum la nivel mondial este cauzată întocmai de o serie de vaccinuri contra gripei sezoniere ce au fost administrate populației între anii 2013 și 2015. Firește, această teorie pe care unii o consideră revoluționară, în timp ce alții doar o teorie a conspirației, a stârnit atât de multe controverse încât rețele de socializare ca Facebook, Vimeo și YouTube, au decis eliminarea oricărui tip de conținut care promovează o astfel de teorie, dând astfel jos celebrul documentar „Plandemic”.

Ziarul de Investigatii #Plandemic

https://www.youtube.com/watch?v=dmwYw_LoIZ8&feature=youtu.be

Articolul precedentViorica Dăncilă vrea să meargă la biserică după 15 mai
Articolul următorCiolacu acuză Guvernul că nu face nimic pentru elevi!
Senior partner Ziarul de Investigatii